Nöje

Greta Thunbergs otroligt roliga svar till Trump: “Måste jobba på att hantera sin ilska”

I december förra året blev Greta Thunberg utsedd till årets person av tidningen Time Magazine, något som USA:s president Donald Trump beskrev som “löjligt”. Nu har Greta Thunberg äntligen svarat på tweeten – och det är SÅ roligt!

Foto: @gretathunberg, Library of Congress/Unsplash

Tänk dig att du är 16 år ung och USA:s president vet vem du är, och dessutom twittrar om dig inför hela världens ögon. Det var vad som hände Greta Thunberg den 12:e december 2019, när hon redan var känd för stora delar av världen genom sitt klimatengagemang som började med hennes “Skolstrejk för klimatet” som hon inledde utanför riksdagen i augusti 2018.

På en tweet där skådespelaren Roma Downey gratulerade Greta Thunberg till att ha blivit utsedd  till “Årets person” av Time Magazine svarade Donald Trump: “Så löjligt. Greta måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå på en hederlig gammal biofilm med en vän. Chilla Greta, Chilla!” skrev presidenten då.


Nu skriver DN att Greta Thunberg har publicerat ett svar på tweeten, något som skedde kort efter att presidenten hade twittrat: “STOPPA RÖSTRÄKNINGEN!”. Och här passar uttrycket att ge någon en dos av sin egen medicin bra in – Greta uppmanar nämligen Donald Trump att ta det lugnt. Kanske borde han gå och se en gammal hederlig biofilm med en vän, efter att ha jobbat på sin ilska?

Heja Greta, säger vi!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!