Grön Pizza Bianca med Mozzarella
Är du sugen på att laga något extra gott i helgen? Satsa på en grön pizza bianca med härlig mozzarella! Spana in det perfekta helg-receptet nedan!
Vita pizzor har blivit mer och mer populära de senaste åren och det med rätta! Lyxa till det i helgen med en riktigt välsmakande variant full av nyttigt grönt och gräddig ost!
Grön Pizza Bianca med Mozzarella
Tillagning: 30 minuter, 1 pizza
Du behöver:
1 färdig pizzadeg
2 dl crème fraiche
8 späda blad svartkål
1 knippe salladslök
1 ask blomkålsblommor (går också bra med vanlig blomkål som du skivar tunt) – 250 g Granarolo Mozzarella (2 paket)
Extra Virgin olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Fräs hela svartkålsblad, salladslök och blomkålsblommor i lite olja några minuter så att de blir mjuka. Låt vila medan du lägger ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på generöst med crème fraiche, lägg på de redan stekta grönsakerna och toppa med skivad mozzarella.
Grädda i ugnen 8-10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg. Avsluta med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera med ruccola sallad!
Fotograf: Granarolo