Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

“Hanapee” ifrågasätter normerna kring att vara mamma i ny serie

Mediepersonen Hanna Persson, 31 år, gick nyligen ut med att hon är gravid. Nu har hon startat serien “Havande kvinna loggar in” där hon öppet pratar om sina rädslor kring graviditeten och mammarollen, samt att det aldrig varit självklart för henne att bli gravid. Se den här!

Foto: Instagram @hanapee

Hanna Persson, även känd som Hanapee, är 31 år och kommer från Sundsvall och har nu bott i Stockholm i över 10 år. Här har hon byggt upp sin karriär där hon bloggar, är programledare, tv-producent och skribent. Kanske känner du även igen henne från “Hanna badar med en kändis”? 2018 reste hon till Guatemala för Musikhjälpen och intervjuade familjer med barn med olika funktionsnedsättningar.

Nyligen gick Hanna ut med att hon väntar barn tillsammans med pojkvännen Anton från Sundsvall, som nu har varit ett par i över 10 år. I samma veva som hon gick ut med graviditeten publicerade hon sin nya serie “Havande kvinna väntar barn” på Youtube. Hon berättar öppet om att det aldrig varit självklart för henne att skaffa barn och de rädslor hon nu har efter att ha plussat på stickan. Och som hon uttrycker det själv, “alla normer kring att vara en god mor”.

– Jag tänkte göra en kul och ärlig serie om att vänta barn. Ja det är väl att kommersialisera på mitt foster, men samtidigt ett sätt för mig att fatta vad som händer på den här livsomvälvande, stora, läskiga, men förhoppningsvis rätt spännande resa mot min alldeles egna bebis. Ja min killes också förstås, inleder Hanna första avsnittet med att säga.

Vi på Metro Mode älskar att allt fler kvinnor är mer öppna och ärliga kring sina graviditeter och rädslor. Fler personer som pratar öppet om det är bland annat Ellen Bergström i “Vecka för vecka” på Youtube. Klara Doktorow har podcasten “30 plus trevar” tillsammans med Tove Norström och Sofi Fahrman där även hon var otroligt öppen kring sin graviditet.

Läs även: “11 Instagram-inlägg som visar hur det EGENTLIGEN är att vara mamma”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!