Nöje

Här är 3 företag som låter dig ta ledigt för att ta hand om din valp

Funderar du på att köpa hund men känner att jobbet hindrar dig? För en valp från början är ju trots allt som en bebis som kräver full uppmärksamhet, inte vill bli lämnad själv och som måste träna på att bli rumsren.

hundalskare-hund-valpFoto: Miranda Wipperfurth/Unsplash

Tänk dig att jobba på en plats som erbjuder dig ledighet för att stanna hemma och ta hand om din valp! Hur bra? En hund är trots allt en familjemedlem och en valp i början behöver minst sagt din fulla uppmärksamhet och tid. Business Insider har tagit reda på vilka tre företag som faktiskt låter dig stanna hemma för att ta hand om din nya familjemedlem, en såkallad “pawternity leave”. Tyvärr är arbetsplatserna baserade i USA och England, men vi tycker att det här kan vara något för svenska företag att ta efter!

BrewDog

Det skotska ölbryggeriet älskar minsann hundar och tänker inte straffa personalen som gör likaså. De anställda som skaffar hund erbjuds en hel veckas ledighet för att stanna hemma med vovven.

Mars Petcare

Mars Petcare var en av de första företagen som började erbjuda “pawternity leave” och erbjuder de anställda tio timmars betald ledighet när de skaffar ett nytt husdjur. Efter dessa tio timmar får de anställda ta med djuret till jobbet. Hur mysigt vore det inte att ta med sig hunden till jobbet varje dag och slippa lämna ifrån sig sin bebis på hunddagis?

Bitsol Solutions

Det brittiska it-företaget erbjuder sina anställda en hel veckas betald ledighet när de köper ett husdjur. Ägaren Greg Buchanan ska ha sagt: “Djur nu för tiden är som bebisar, så varför skulle personalen inte få lite ledighet när de skaffar ett?

Vad tycker ni om detta – borde arbetsplatser erbjuda sina anställda några dagars ledighet för att ta hand om sin nya bebis (vi menar förstås husdjur)?

Källa: Business Insider

Läs också:

Dagens bästa nyhet! Nu kan du ta ut föräldraledighet för din hund och katt!

Nu kan du ta ut sjukdagar för vård av husdjur – om du bor i Italien.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!