Nöje

Har du fått koden SSSS på boardingkortet? Då händer det här

Att ett boardingkort visar koden “SSSS” hör inte till vanligheterna. Här är allt du behöver veta om denna kod och vad som händer om du har fått den på ditt boardingkort!

Foto:Unsplash

SSSS är en kod som i undantagsfall förekommer på boardingkort för resor till, från eller via USA. Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna om denna kod.

Vad betyder SSSS på boardingkortet?

“SSSS” står för “Secondary Security Screening Selection”. Denna passagerarstatus utfärdas av TSA, som är den amerikanska myndigheten för transportsäkerhet.

Om du ser denna kod på ditt boardingkort så kommer du att behöva genomgå en extra säkerhetskontroll som kan innebära kroppsvisitation, en utförligare undersökning av bagage, och en teknisk kontroll för att utesluta spår av sprängämnen.

Varför fick jag SSSS på mitt boardingkort?

Det kan finnas flera olika anledningar till att du har fått SSSS på ditt boardingkort. Du kan ha blivit utvald av en slump, eller så kan du av någon anledning har flaggats som en potentiell säkerhetsrisk.

Om du står med på en av TSA:s bevakningslistor så kommer du automatiskt att väljas ut för en extra säkerhetskontroll varje gång du flyger till, från eller via USA. Om du har samma namn som någon som står med på en av listorna kommer du också sannolikt att få koden SSSS på ditt boardingkort.

Andra anledningar kan vara att du har köpt din biljett med kontanter, har en sista minuten-biljett, eller kommer från ett land vars invånare alltid får koden SSSS.

Är SSSS permanent?

Om du står med på TSA:s bevakningslista så kommer du förmodligen alltid få koden SSSS vid USA-resor. Det är dock mycket möjligt att du har fått koden slumpmässigt och då är sannolikheten låg att det kommer hända igen – även om det inte är helt uteslutet.

Vad händer om jag har fått SSSS på mitt boardingkort?

När ovan nämnda säkerhetskontroller är utförda kommer en TSA-agent att fylla i några dokument och ge ditt boardingkort en stämpel som visar att du har genomgått lämpliga kontroller. Värt att notera är att om du inte får denna stämpel kan du råka ut för extra förseningar vid gaten.

Källa: Forbes

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!