Nöje

Harry & Meghan – Meghan Markles klädval avslöjar dolda budskap i ny dokumentär

I den nya Netflix-dokumentärserien “Harry & Meghan” tar Meghan Markle tillbaka kontrollen över sin image, inte minst genom mode. Vi tar en närmare titt på hertiginnan av Sussex stil och vad den egentligen förmedlar.

Foto: Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex

Meghan Markles garderob har talat sitt tydliga språk sedan hon träffade prins Harry, och den nya dokumentärserien “Harry & Meghan” på Netflix är inget undantag. Här nedan listar vi några av de stilgrepp som Meghan använder sig av för att förmedla olika budskap.

“Megxit”-klänningen

Under den period då prins Harry och Meghan bodde i Storbritannien och utförde uppdrag för det brittiska kungahuset bar Meghan främst dämpade toner. I Volym 1 av den nya Netflix-serien avslöjar hon att detta var ett medvetet val:

“Jag bar massor av dämpade nyanser, så att jag bara kunde smälta in”, säger Meghan i dokumentären. “Jag försöker inte sticka ut här… det finns ingen version av mig som har kommit in i den här familjen och inte försöker göra allt jag kan för att passa in.”

När Harry och Meghan till sist beslutade sig för att bryta med kungafamiljen och lämna Storbritannien märktes en förändring i Meghans klädsel, något som perfekt illustreras av den klänning som hon valde att bära under parets första återbesök till Harrys hemland – en blå, knälång klänning signerad Victoria Beckham.

Krista Elsta-jumpern

Den stil som Meghan visar upp i dokumentären är mer eftertänksam och nedtonad än perioden kring “Megxit”, sannolikt ett drag som syftar till att ge ett mer jordnära, autentiskt och tillgängligt intryck.

Ett av de plagg som förstärker denna image – och har fått mycket uppmärksamhet sedan dokumentären släpptes den 8 december – är den ljusblå jumper som Meghan bär under några av intervjuerna i serien och dessutom dyker upp i trailern.

Denna jumper är i själva verket en cashmere-tröja från det lettiska klädmärket Krista Elsta. Priset? 160 euro, alltså motsvarande nära 1750 svenska kronor, vilket får ses som något av ett fynd med tanke på Meghans status och förmögenhet.

Symboliskt vitt

Precis som Camille Vasquez bar en vit kostym under rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard tidigare i år är det möjligt att även Meghan Markle använder sig av vita kläder för att förmedla “renhet och klarsynthet”, enligt stylisten och image-coachen Melissa Lund:

“Jag tror att Meghan gillar vitt och ser bra ut i det men det finns definitivt en del symbolism bakom hennes val”, säger hon till den brittiska tidningen Express.

Meghan bär inte bara en vit blus under en av intervjuerna i dokumentären, hon bar även vitt under drottning Elizabeth II:s platinumjubileum tidigare i år, och till en välgörenhetsgala i New York häromveckan valde hon en vit klänning signerad Louis Vuitton.

Lund tror att dessa klädval är högst medvetna:

“Jag tror att hon försöker visa att hon har ett nytt liv nu (återfödelse) och att hur också försöker framstå som kunglig – jag vet att det är lite motsägelsefullt, men hon har fortfarande sin titel. Klarsynthet kan tolkas som att man vet vad man pratar om och jag tror att hon vill att folk ska ta hennes humanitära ansträngningar på allvar. På Ripple of Hope-prisutdelningen var vitt den perfekta färgen.”

Källa: Vogue

Foto: Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!