Nöje

Harry och Meghan vräks från sitt hem i Storbritannien

Den brittiska kungafamiljen har bett Harry och Meghan att lämna sitt hem i Storbritannien, det rapporterar The Sun. Beslutet ska ha tagits av kung Charles, som nu erbjuder bostaden till prins Andrew.

Foto: Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex

Hertigen och hertiginnan av Sussex har ombetts att flytta ut från sitt brittiska hem, Frogmore Cottage, som är beläget i närheten av Windsor Castle.

Renoverade för 30 miljoner kronor

Paret – som lämnade Storbritannien och sina kungliga uppdrag 2020 – bor numera i Kalifornien men har behållit Frogmore Cottage som sin bas i Storbritannien.

Förra året firade de sin dotter Lilibets första födelsedag i fastigheten, och enligt CBS var det även där de bodde när de närvarade på drottning Elizabeth II:s begravning i september förra året.

Mellan 2018 och 2019 lät Harry och Meghan utföra omfattande renoveringar av huset. Renoveringarna uppgick till cirka 2,4 miljoner pund, vilket motsvarar ungefär 30 miljoner svenska kronor.

Enligt brittiska The Sun ska prins Harry ha kommit överens med sin familj om att fortsätta hyra Frogmore Cottage under “flera år” framöver, detta efter att han själv täckt kostnaderna för renoveringarna.

Erbjuder bostaden till prins Andrew

The Sun var först med att rapportera att hertigen och hertiginnan av Sussex har ombetts att flytta ut från bostaden – en rapport som har bekräftats av en talesperson för paret.

Enligt rapporterna är det Kung Charles själv som tagit beslutet, vilket kan ses som illvilligt då det kommer kort efter lanseringen av prins Harrys omtalade memoarer.

Istället har fastigheten erbjudits till kungens bror, prins Andrew. Liksom Harry och Meghan är prins Andrew inte längre en så kallad senior medlem av den brittiska kungafamiljen – han avsade sig sina kungliga plikter efter en uppmärksammad intervju med BBC om hans vänskap med miljardären Jeffrey Epstein.

Epstein tog sitt liv 2019 då han var anklagad för flera sexuella övergrepp och trafficking av minderåriga. Ett av Epsteins offer, Virginia Giuffre, har anklagat prins Andrew för att ha våldtagit henne när hon var sjutton år. De enades om en förlikning förra året.

Foto: Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!