Nöje

Hedda Stiernstedt i WomanUp-podden: “En kvinna som kräver något är en diva”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi med skådespelaren och powerkvinnan Hedda Stiernstedt – som dessutom frontar omslaget av Metro Modes vårnummer. Vi pratar om feminism, tystnadskulturer och osynliga maktstrukturer. Men också om hårt jobb, kreativitet och vikten att våga tro på sig själv och lita på sin egen förmåga.

Hedda öppnar upp om att hon lidit av dålig självkänsla i stora delar av livet. Inte minst har det påverkat henne i jobbet som skådespelare.

– Jag tänkte länge på skådespelaryrket som något så fantastiskt att jag liknande det med att få ett brev från Hogwarts. Jag såg det som att man skulle bli “utsedd” – och att det inte var något man kunde jobba för. 

Det krävdes mycket jobb med självkänslan innan Hedda förstod att hon faktiskt kunde påverka sin situation och karriär själv.

– Jag har nog alltid sett mig som en underdog, men man ska inte underskatta en stark revanschlust. 

I dag är Hedda en av Sveriges mest hyllade skådespelare med en blomstrande karriär – efter att hela Sverige fått upp ögonen för henne efter rollen som Nina Löwander i populära tv-serien Vår tid är nu.

I podden delar Hedda bland annat av sig om tips på hur man aktivt kan arbeta upp en bra självkänsla.

Vi pratar även om feminism, jämställdhet, tystnadskulturer och osynliga maktstrukturer. Hedda menar att hon ofta väljer att framföra klagomål eller saker hon vill få sagt genom manliga kollegor, av den enkla anledningen att det oftast tas emot bättre då.

– Är man en kvinna som tar upp någonting eller kräver någonting är man en diva. 

LYSSNA PÅ Hedda Stiernstedt i WomanUp-podden här >>

Foto: Annica Ögren 
Styling: Sara Biderman 
Make up: Sara Grundén 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!