Nöje

Hedda Stiernstedt om rollen i Vår tid är nu: “Nina har blivit som en i min familj”

Varför blev serien så populär? Hur fick hon rollen? Ta reda på allt om Hedda Stiernstedt – skådespelerskan bakom Nina i succéserien “Vår tid är nu”.

Foto: KINDBLAD VERONICA/Aftonbladet / IBL Bildbyrå & Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Hedda Stiernstedt är just nu namnet på allas läppar. Senast är hon aktuell med den andra säsongen av “Vår tid är nu” och tidningen Land har träffat seriens stjärna som spelar Nina. Handlingen speglar problem som finns i dag men väcker också känslor och kärlek – något som Hedda tror har gjort att “Vår tid är nu” har blivit så populär. Trots hennes lysande karriär har hon inte någon skådespelarutbildning utan har bara gått några småkurser. När hon kände att de starka teaterdrömmarna tog över allt mer gled hon sakta in i filmvärlden.

– När jag fick en roll i Studentfesten 2011 hoppade jag av universitetet, berättar hon.

Men det var inte så enkelt att få rollen i serien “Vår tid är nu”. Provfilmningarna pågick i fem månader och Hedda beskriver det själv som en lång nervös process.

– Jag var väldigt målinriktad, ville verkligen ha rollen och kämpade hårt för det. Jag hade alltid drömt om att få vara med i ett kostymdrama, säger hon till tidningen Land.

Feminism har alltid varit ett hett ämne för Hedda och hon berättar att hennes mamma alltid har varit en aktiv förespråkare. Metoo-debatten, som snart tog fart för ett år sedan, höll hon varmt om hjärtat.

– Jag fick feminismen med bröstmjölken, säger hon.

Att hon känner igen sig i rollen som Nina i “Vår tid är nu” är det ingen tvekan om då hon också själv beskriver sig som känslostyrd, driven och passionerad.

–  Jag gillar henne jättemycket, hon har nästan blivit som en i min egen familj. Jag har ju levt med Nina i tre år.

Just nu är hon aktuell med den andra säsongen av “Vår tid är nu” och spelar in den tredje. Samtidigt spelar hon rollen som Doris i den nya Jönssonligan-filmen. Att vi får se mer av Hedda Stiernstedt framöver är det ingen frågan om, men hon vågar inte uttala sig om rollen i “Vår tid är nu” är hennes genombrottsroll.

– Jag tror det är livsfarligt om jag själv tänker i sådana termer. Jag vill behålla hungern! säger hon.

Källa: Land

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!