Nöje

Hitta rätt person för dig – 4 tips från dejtingcoachen som faktiskt funkar

En ny undersökning från Match visar att majoriteten av svenska singlar söker en seriös relation. Men hur hittar man rätt person? Här är dejtingcoachen Jacqueline Joos bästa tips.

Foto: Pexels

Har du svårt att hitta rätt i dejtingdjungeln? Känns det som att det inte finns några seriösa personer kvar där ute? Kanske behöver du bara rätt dejtingtips!

En undersökning från Match visar nämligen att majoriteten av svenska singlar är ute efter ett seriöst förhållande – vilket är goda nyheter för alla som letar efter kärleken på diverse dejtingappar:

“Många singlar har fördomar om att det inte går att hitta en seriös relation via onlinedating. Det är en fördom som inte stämmer och denna undersökning är ett ytterligare bevis på just det. Majoriteten söker faktiskt en seriös, stabil och långvarig relation”, säger Jacqueline Joo, KBT-terapeut och dejtingcoach hos Match.

Så, är du redo för att hitta kärleken? Här är Joos bästa tips på hur du hittar rätt person för dig.

1. Fundera på vad du verkligen vill ha

Handen på hjärtat, är du ute efter en långvarig relation eller något mer flyktigt? Om du är ute efter något mindre seriöst, vad beror det på – är du rädd för att bli sårad eller handlar det om att du mest sonderar dejtingmarknaden och vill ta reda på vilken typ av person du passar bäst ihop med? Ju mer självinsikt du har desto lättare blir det att veta om din dejt är rätt person för dig.

2. Var ärlig med dina känslor

Det är inte fel att berätta vad du vill ha ut av en relation, var i livet du befinner dig eller vad du längtar efter. Tvärtom så signalerar detta att du är trygg i dig själv. Det ökar också chansen att du lockar till dig en person som har samma drömmar, behov och mål som du – så våga stå för dina känslor och behov!

3. Våga välja bort personer som är fel för dig

Känns det här scenariot bekant: du börjar dejta en person som du attraheras av, men det visar sig att de inte är ute efter samma sak som du. Istället för att släppa personen hänger du kvar, kanske i förhoppningen om att de kommer ändra sig?

Våga bryta med personer vars mål och önskningar inte matchar dina. Inte nog med att du sparar både tid och energi på detta, du växer även som person eftersom det stärker din självkänsla att fatta beslut som går i linje med dina värderingar.

4. Ge inte upp

Det är lätt att känna sig nedslagen efter att ha lämnat en dejt där den andra personen inte var ute efter samma typ av relation som du. Ibland kan det kännas som att man aldrig kommer träffa en person som man känner likadant för igen – men det stämmer inte.

Du kommer att träffa någon som passar dig perfekt, så länge du tillåter dig att sörja dejten som aldrig ledde någonstans och sedan laddar om – och fortsätter att dejta! För dig som känner att du behöver bryta dina mönster kan en dejtingcoach hjälpa med detta.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!