Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Hon är första kvinnan någonsin med Downs syndrom som tävlar i Miss USA

Mikayla Holmgren ska nu tävla i Miss USA State och kommer då bli den första kvinnan med Downs syndrom som deltar i tävlingen. Det var på tiden tycker vi, heja Mikayla! 

Foto: Instagram @mikholmgren_inspiring_others

Mikayla, en 22-åring från Stillwater i Minnesota, har redan kammat hem pris i både Spirit of Miss USA Award och Director’s Award. Nu blir hon dessutom den första kvinnan någonsin med Downs syndrom som tävlar i Miss USA State, vilket är en deltävling till Miss USA.

“Jag var superchockad, jag grät. Jag gick från skönhetstävlingar för personer med speciella behov till den största skönhetstävlingen i världen. Det är rätt galet.”, säger Mikayla.

Hon upplever att hennes medverkan är viktig för att visa att alla kan följa sina drömmar.

“Jag vill kunna visa andra vad inkludering handlar om, att någon med speciella behov kan följa sina drömmar”.

Mikaela har vana av att stå på scenen då hon har dansat sedan hon var i 6-års åldern. När hon inte tävlar i skönhetstävlingar är hon ambassadör för den ideella organisationen Best Buddies som arbetar för att förbättra livet för personer med intellektuella funktionshinder och utvecklingshinder.

Denice Wallace, vice VD på Miss Minnesota USA, menar att Mikayla är ett typiskt exempel för vad Miss Universe strävar efter att finna hos de tävlande.

Vi tycker detta är så himla bra och hejar såklart stenhårt på Mikayla. Kolla bara in hur vacker hon är!

 

Two former Miss Amazing queen sisters! Thank you Su for supporting me!! @sue0001988 @missaamazinginc #confidentlybeautiful

Ett inlägg delat av Mikayla Holmgren (@mikholmgren_inspiring_others)

I seriously could be an advertisement for @hairgodandrew #pageanthair #downsyndromebeauty #teammikayla #icouldgetusedtothislife

Ett inlägg delat av Mikayla Holmgren (@mikholmgren_inspiring_others)

Källa: Bored Panda

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!