Hot shots med glögg – den ultimata juldrinken
Stjärnkocken Per Morberg har tagit fram två drinkrecept med en stor dos julkänsla. Drinkarna passar perfekt till julbordet och tilltugg som ädelost, nötter och pepparkakor.
Per Mobergs egen glögg är en juligt kryddig klassiker med lagom mycket kanel och nejlika. Stjärnkocken har också tagit från två härliga recept till julens drinkbord. Vill du satsa på något med lite styrka i spanar du in recepten nedan!
Morbergs hot shots
Du behöver:
3 cl mörk rom
3 cl starkvinsglögg
grädde
Gör så här: Vispa grädden lätt och värm glöggen. Häll upp glögg och rom i shotsglas, toppa med grädden och pudra eventuellt över lite kanel.
Den upphånglade tomten
Du behöver:
4 cl vodka
4 cl starkvinsglögg
färskpressad apelsinjuice
Gör så här: Häll upp vodka och glögg i ett cocktailglas och tillsätt en skvätt färskpressad apelsinjuice. Garnera med en halv apelsinskiva. Drinken serveras väl kyld.