instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Ida Wargs glutenfria chokladmuffins – Recept

Av: Metro Mode

Här kommer ett recept på Ida Wargs magiska, glutenfria, veganska chokladmuffins. Enkla att göra, mättande och så goda!

Ingredienser:

4 dl mandelmjöl

4 msk krossade linfrön

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

en nypa havssalt

2 mogna bananer

1 chia ägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)

1 msk smält kokosolja

1 msk vinäger

1 tsk vaniljpulver

2 msk mandelmjölk

önskad mängd choklad (jag använde ca 60g mörk vegansk choklad)

Gör så här:

Blanda ihop chiaägget och låt det stå i 15 min. Blanda alla torra ingredienser (mandelmjöl, linfrön, bakpulver, kanel, salt) i en bunke. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen i en annan bunke och häll sedan ner den torra blandningen och rör ordentligt till en jämn smet. Hacka chokladen och blanda ner (spara lite till topping). Ställ ut formar på en plåt och fyll dem till 3/4. Baka i ugnen på 175 grader i 22 min.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår