Nöje

6 toppmodeller som visar att annorlunda är vackert

6 toppmodeller som visar att annorlunda är vackert
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/04/WinnieHarlow.jpg

Winnie Harlow

Winnie Harlow är toppmodellen som upptäcktes i America’s Next Top Model 2014 och har arbetat med märken som Desigual och Diesel.

Hon har hudförändringen vitiligo, som innebär bortfall av pigmentering i huden och håret.

– Det borde inte vara ett movement när någon castar ett gäng mörkhyade tjejer eller en tjej som inte har den typiska kroppsstorleken eller någon med fräknar. Det bör vara vardag, säger Winnie Harlow till Cosmopolitan.

Du kan läsa mer om Winnie Harlow här.

Foto: Instagram/@winnieharlow

https://metromode.se/files/2017/04/HanneGabyOdiele_815.jpg

Hanne Gaby Odiele

Hanne Gaby Odiele har arbetat med märken som Chanel, Givenchy och Prada. I vintras berättade supermodellen att hon är intersexuell och föddes med interna testiklar samtidigt som hon är resistent mot manliga hormon. Hon har inte en livmoder eller äggstockar. Hanne Gaby Odiele vill öka medvetenheten om intersexualism och kämpar för mänskliga rättigheter för intersexuella personer. I ett youtubeklipp berättar hon att hon har opererats mot sin vilja.

– Jag vill inte att något annat barn ska lida så som jag har gjort. Det är dags att bryta stigmat, säger hon i videon.

Du kan läsa mer om Hanne Gaby Odiele här.

Foto: Instagram/@hannegabysees

https://metromode.se/files/2017/04/KatieMeade_815.jpg

Katie Meade

Förra året frontade modellen Katie Meade en kampanj för det amerikanska hårvårdsmärket Beauty and Pin-ups. Det var första gången som en modell med downs syndom var ansiktet utåt för en skönhetsprodukt. Modellen skulle utstråla känslan av att vara orädd, någonting som passade Katie Meade perfekt!

– Jag kan berätta för alla att personer med funktionsvariationer har olika förmågor, precis som jag har. Skönhet tillhör alla, säger hon i ett Youtubeklipp.

Du kan läsa mer om Katie Meade här.

Foto: Instagram/@beautyandpinups

https://metromode.se/files/2017/04/SabinaKarlsson_815.jpg

Sabina Karlsson

När Sabina Karlsson var 17 år orkade hon inte längre försöka passa in i det smala modellidealet. Numera är hon en framgångsrik kurvig modell som bland annat har arbetat med H&M, Lindex och Armani.

– Det är ju tyvärr ofta så att “oj, du har gått ner i vikt” sägs med en väldigt positiv klang och om någon gått upp så låter man väldigt ledsen. Vi måste hjälpa varandra med att börja älska våra kroppar, säger hon till Metro Mode.

Du kan läsa mer om Sabina Karlsson här.

Foto: Instagram/@Sabinakarlsson & Lindex

https://metromode.se/files/2017/04/CarmenDellOrefice.jpg

Carmen Dell'Orefice

När Carmen Dell’Orefice var 15 år frontade hon Vogues omslag. Nu är hon 85 år och världens äldsta professionella modell. Hon visar att man inte behöver vara ung för att vara framgångsrik som modell.

– Idag tillhör jag en åldrad grupp med vitt hår, som enligt branschen är osäljbar. Långsamt och undan för undan började jag ändå att äga detta territorium tack vare att jag stod upp för min ålder, säger hon till CNN.

Du kan läsa mer om Carmen Dell’Orefice här.

Foto: Instagram/@carmendellorefice_official

https://metromode.se/files/2017/04/CaitinStickels.jpg

Caitin Stickels

Caitin Stickels är den första modellen med Schmid-Fraccaro syndrom, “cat eye-syndrom”, som tar plats i modevärlden, med bilder för V Magazine.

– Ingen är likadan som någon annan och ingen är perfekt. Det är det som gör oss alla fantastiska på olika sätt. Ändå stannar ofta modeindustrin i en komfortzon. Du hade aldrig sett någon som jag i V, men jag har alltid älskat att de verkar försöka gå utanför ramarna.

Du kan läsa mer om Caitin Stickels här.

Foto: Instagram/@caitinkitten

Ung, smal och lång är skönhetsideal som brukar känneteckna modellvärlden. Om man går utanför boxen med normer och ideal kan man lära sig något som vi egentligen redan vet – att unikt är vackert och annorlunda är någonting att vara stolt över. Exakt det visar modellerna i bildspelet!

Vi på Metro Mode inspireras av människor som går sin egen väg och peppar andra till att också göra det. Några som gör det genom att visa att mode- och skönhetsbranschen blir vackrare av att breddas är modellerna Winnie Harlow, Hanne Gaby Odiele, Katie Meade, Sabina Karlsson, Carmen Dell’Orefice och Caitin Stickels. Läs mer om dem i bildspelet.

Foto: Instagram/@winnieharlow & @beautyandpinups

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!