Nöje

Inte kär i din partner längre? Vi listar 7 fysiska tecken

Ibland kan det vara svårt att acceptera att kärleken har tagit slut i ett förhållande. Om du misstänker att detta är fallet för dig och din partner, prova att lyssna till vad din kropp har att säga. Här är sju fysiska tecken på att du inte längre är kär i din partner.

Foto: Unsplash

1. Ni rör inte vid varandra på samma sätt som förr

Ett tecken på att ett förhållande är i farozonen för att ta slut är att man inte rör vid varandra på samma sätt som förut. Ett romantiskt förhållande tar sig oftast uttryck i fysiskt beröring, vare sig det gäller sex eller att hålla om varandra i tv-soffan. Om du märker att du drar dig för beröring från din partner är detta ett tydligt tecken från din kropp att något inte står rätt till mellan er.

2. Du får inte fjärilar i magen längre

Är fjärilar i magen något som endast hör till de tidiga stadierna av ett förhållande? Inte nödvändigtvis, om man får tro psykoterapeuten Zairys Feliz. När vi får fjärilar i magen inför en dejt så beror detta på det sympatiska nervsystemet – den något skakiga känslan kommer sig av att vi är nervösa och spända inför att träffa vår dejt. När vi inte är kära längre försvinner känslan av spänning och därmed även fjärilarna i magen.

3. Din röst låter annorlunda

Sättet som du pratar på med din partner avslöjar mer än du kanske tror. Lägg märke till om du känner dig mer irriterad när han eller hon är i närheten. Vilken ton använder du när du pratar med din partner? Är den oftast vass eller oengagerad? Detta kan vara ett tecken på att kärleken håller på att ta slut mellan er.

4. Ditt hjärta klappar inte för dem

Ingen förväntar sig att din partner kommer få ditt hjärta att skena varje gång du ser dem för all framtid. Men om ditt hjärta aldrig klappar lite fortare för din älskling så kan detta bero på att din kropp har slutat att producera dopamin, noradrenalin och adrenalin – alltså den kombination av hormoner och signalsubstanser som får hjärtat slå snabbare när du är i närheten av någon som du är kär i.

5. Dina ögon avslöjar dig

Det sägs att ögonen är själens spegel och det ligger mer i detta än vi kanske tror. När vi är kära frisätter våra kroppar dopamin och oxytocin, vilket får våra pupiller att vidgas. När du ser in i din partners ögon så syns det alltså om du är kär i denne eller ej.

6. Ni går inte i samma takt

När personer som är i ett kärleksfullt förhållande är tillsammans så utvecklas ett slags synkronisering mellan dem. De börjar göra samma aktiviteter, gå till samma ställen och till och med efterlikna varandras känslomässiga uttryck. När kärleken försvinner kan du upptäcka att du plötsligt börjar göra saker och ting annorlunda i ett försök att särskilja dig från din partner. Ett fysiskt tecken för att ni inte längre är synkade kan vara att ni inte längre går i samma takt.

7. Du har mindre energi än vanligt

Om du upplever att du blir trött både fysiskt och psykiskt av att umgås med din partner så kan detta vara ett tecken på att du inte längre är kär. När våra känslor försvinner för en person som vi är i ett förhållande så kan det kännas betungande att få relationen att fungera, nästan som ett jobb. Om du märker att din relation tar snarare än ger dig energi så kan det vara dags att fundera på om förhållandet har en framtid eller ej.

Källa: Bustle

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!