Nöje

Iphones nya uppdatering kommer hjälpa dig att somna

somna lattare med iphones nya funktion ios
Apples kommande uppdatering “iOS 9.3” kan förändra en hel del i din dagliga rutin, bland annat kommer du somna mycket snabbare än du gör i dagsläget!
 
Företagets senaste Iphone-uppdatering innehåller en ny funktion som kallas “Night Shift”, den funktionen kommer automatiskt att justera färgerna i enhetens skärm, något som kommer att minska det ljus som negativt påverkar din insomning.
Flera studier
har visat att exponering för den typ av blått ljus som avges från elektroniska skärmar och vissa glödlampor är det som mest stör ögat innan du ska sova, det lurar nämligen ögat och i sin tur hjärnan att det är morgonljus som lyser och det blir då svårare att somna.

Apple verkar nu hoppas på att ta itu med den här typen av sömnproblem med sin nya funktion.

“Night Shift använder din iOS-enhetens klocka och geolokalisering för att avgöra när det är solnedgång där du befinner dig. I samband med det skiftar automatiskt färgerna i skärmen till varmare änden av skalan, vilket underlättar för ögonen och förbereder kroppen för sömn” skriver Apple på sin webbplats.

IOS 9.3 har inte fått ett officiellt lanseringsdatum ännu, men Apple tillåter nu människor att testa betaversionen fram tills det är dags.


Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

 
Källa: Good Housekeeping
Bild: All Over Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!