Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Isabella Löwengrip om kidnappnings- och dödshoten: “Jag har alltid larmdosan med mig”

Superentreprenören Isabella Löwengrip gästade senaste avsnittet av podden “Schulman Show“. Där berättade hon om kidnappningshoten mot hennes barn och hennes ständiga kontakt med vaktbolaget hon anlitat.

isabella-lowengripFoto: Instagram/@isabellalowengrip

Powerkvinnan Isabella Löwengrip har tidigare öppet delat med sig av näthat och dödshoten som hon har fått utstå i samband med bloggen. I Alex Schulmans talkshow öppnade hon upp sig ytterligare. Senast i början av året informerade hennes vaktbolag henne om hotet mot hennes barn.

– Jag har fått kidnappningshot riktat mot mina barn. Det blir tufft, för rådet från mitt vaktbolag är att sluta visa allt jag gör eftersom jag ständigt syns. Men det är svårt när det är ens levebröd.

Efter det hade hon med sig en livvakt under en veckas tid. Han följde med henne hela tiden – han väntade utanför hemmet, utanför restaurangerna, följde med till dagis för att hämta barnen och följde med till jobbet.

– Jag har lärt mig att ha det så. Jag stämmer av med min vakt och har generellt sätt alltid med mig en larmdosa.

Vissa personer har enligt henne bestämt sig för att hon tar för mycket plats och det är dessa som hotar henne. Det kan sitta hotlappar om dödshot på hennes bil i garaget. Senaste lappen var något svammel i stil med att “tystas ner, annars får jag göra det åt dig”. Isabella berättar att hon aldrig ringer polisen eftersom de ändå inte gör någonting åt hoten. Istället sköter hon det privat med vaktbolaget hon anlitat.

– Det som händer då är att jag byter garage och går igenom säkerhetsrutiner igen. Att jag inte får vara själv, kanske inte ha barnen de närmsta dagarna och alltid ha larmdosan i handen när jag ska göra vissa saker. Vi har rutiner för allt – men jag kan inte boka av resan jag ska göra eller mötet med en investerare. Jag måste hålla mitt tempo, förklarar hon.

Isabella berättar att hon alltid är förberedd och att det finns en “bra plan” mot hoten. Hon har alltid kollegorna med sig när hon ska någonstans samt ständig kontakt med hennes vakt.

– Jag är världens sämsta byte kan jag ju tala om, säger hon.

När Alex Schulman frågar om det är värt det svarar hon att det är det. Hon får en viss verklighetsdistans, så som att inte handla själv i matbutiken och ha någon som hämtar henne från en restaurang sent på kvällen, men att det är den distansen som också gör att det känns tryggt.

 

Läs också: Från blogg till miljonkoncern – nu utses Isabella Löwengrip till Sveriges mäktigaste kvinna inom näringslivet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!