Karriär

Från blogg till miljonkoncern – nu utses Isabella Löwengrip till Sveriges mäktigaste kvinna inom näringslivet

Veckans Affärer har utsett årets lista över Sveriges 125 mäktigaste kvinnor i näringslivet. I toppen hittar vi ingen mindre än superentreprenören Isabella Löwengrip, som delar förstaplatsen med finanskvinnan Kerstin Hessius som är vd för Tredje AP-fonden.

Foto: Instagram/@isabellalowengrip & Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå

Isabella Löwengrips entreprenörsresa är en grymt inspirerande historia som började när Isabella startade sin blogg som 14-åring. Fem år senare var blondinbella.se Sveriges tredje största privatblogg, för att ytterligare tre år senare dra in över en miljon unika besökare i veckan – och därmed toppa listan över Nordens största blogg. Isabella har i dag tvättat bort sitt tidigare bloggnamn “Blondinbella” och startat en stor företagsgrupp som förra året omsatte 70 miljoner kronor, enligt Veckans Affärer. I år väntas omsättningen kliva över 100-miljonersvallen.

Isabella Löwengrip utses till Sveriges mäktigaste kvinna inom näringslivet med motiveringen: “Hon är ett av Sveriges starkaste varumärken som hon byggt upp en hel företagsgrupp kring, och hon når ut till fler kvinnor än någon annan”. Isabella ser utnämningen som en personlig upprättelsen och tror även att den kan betyda mycket för andra kvinnor.

– Jag är den första 90-talisten och den första vinnaren från den digitala världen och på så vis en förebild för andra. Som entreprenör har jag lagt mig i en annan fil, jag är inte beroende av andras tyckanden utan bestämmer till exempel själv hur affärsverksamheten ska växa och i vilken takt, säger Isabella i en intervju med Dagens Industri.

Här hittar du hela listan över Sveriges 125 mäktigaste kvinnor inom näringslivet.

Läs också: Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius hjälper unga kvinnor att bli aktiedrottningar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!