Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Isabella Löwengrip satsar på privatflyg för unga: “Miljöfrågan är inte speciellt global”

Entreprenören och influencern Isabella Löwengrip har både hyllats och kritiserats för sina kontroversiella åsikter. Nu uppmärksammas hon för sina senaste uttalanden om klimatfrågan – i och med den nya satsningen på att stötta privatflyg.  

Foto: Instagram/@isabellalowengrip

Klimatförändringar och flygvanor diskuteras såväl i hemmen som på högsta samhällsnivå och debatten får dessutom allt mer politisk uppmärksamhet tack vare bland annat starka röster som Greta Thunberg och hennes skolstrejker för klimatet. Tidigare under året hakade en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor, Isabella Löwengrip på miljötåget då hon sökte en CSR-manager (som ser till företagets ansvarstagande i samhället) och sträckte ut en hand till just miljöaktivisten Greta Thunberg med orden “kom gärna till våra bolag och hjälp oss”. Hållbarhetschefen är tillsatt, men Isabellas senaste affärssatsning går inte direkt hand i hand med ett ökat miljöansvar.

Isabella Löwengrips affärsresor blir ständigt ifrågasatta i hennes sociala kanaler – trots detta tar hon nu intresset för flygen till en ny nivå. Företagsledaren lanserar en internationell byrå som ska hjälpa företag med deras digitala kommunikation, däribland företag i privatflyg-industrin. I en intervju med Breakit kommenterar Isabella att ”den här diskussionen kring miljöfrågan och flyg är en väldigt svensk fråga, den är inte speciellt global, så de bolag vi träffar behöver verkligen få kommunicera och hitta sin nya generation som flyger”.

I ett nyligen publicerat blogginlägg berättar Isabella mer om idén bakom byrån, som kommer ha sitt säte i New York med fokus på filmindustrin, välgörenhet och flygbolag. “I halva mitt liv har jag lärt mig allt kring att kommunicera online, nu är det dags att paketera detta och skala upp”, skriver Isabella, som menar att dagens sätt att flyga är gammalt och trögt.

På frågan om den etiska aspekten kring flyg svarar Isabella att “vissa investerar i spelbolag och tobak och det finns byråer som jobbar med spritbolag. Jag har på mig mina investerar-glasögon och ser en enorm potential i denna industri som håller på att bli mer flexibel. Sedan hoppas jag ju såklart att flygen kommer att gå i samma fotspår som bilarnas utveckling med ny typ av bränsle”.

Den internationella byråsatsningen har både risats och rosats. Greta Thunberg har inte kommenterat, men det är inte så svårt att föreställa sig vad hon tycker i frågan.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!