Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Isabella Löwengrips följare rasar – i sommar flygpendlar barnen till Frankrike

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip skrev nyligen ett blogginlägg som möttes av stark kritik. Hon berättar att barnen Sally och Gillis flygpendlar mellan Sverige och Frankrike i sommar – där följarna återigen reagerar kring hennes syn på klimatfrågan. 

Foto: Instagram/ @isabellalowengrip

Isabella Löwengrips affärsresor, med bland annat privatplan, har länge blivit ifrågasatt i hennes sociala kanaler. Trots det har hon lanserat en internationell byrå som hjälper företag med deras digitala kommunikation och däribland företag i privatflyg-industrin. Hon kommenterade detta i Breakit och säger att miljöfrågan är en väldigt svensk fråga som inte är speciellt global.

– Jag har på mig mina investerar-glasögon och ser en enorm potential i denna industri som håller på att bli mer flexibel, säger Isabella Löwengrip bland annat som svar.

Nu har Löwengrip skrivit ett nytt blogginlägg om sommarens målbilder som handlar om långfrukost med barnen i skuggan på terrassen, en semester som kommer spenderas i Frankrike. Under fem veckor kommer barnen Gillis och Sally och hälsar på, och flygs mellan Sverige och Frankrike. Inlägget möts av starka reaktioner från hennes läsare som menar att barnen flyger onödigt mycket och att hon är en riktig miljöbov.

– Barnen flygs mellan mig och Odd varannan vecka i sommar med mitt team. Men de är så resvana så det är inga konstigheter. Så det blir tre barnveckor i huset och två egna. Ljuvligt, skriver hon i ett blogginlägg.

I kommentarsfältet hälsar en del följare henne en härlig sommar, medan andra reagerar stark där vi kan läsa kommentarer som;

“Ska barnen flyga 6 gånger på 5 veckor…Det känns ju bara SÅ onödigt känns det som.” och “Så 6 flygningar för barnen istället för ”nödvändiga” 2?!? Finns knappast något som rättfärdigar det ur miljösynpunkt!!!”.

Att klimatfrågan och flygets påverkan är något som engagerar är Isabella Löwengrip dock mycket väl medveten om – i sitt Sommar i P1 tog hon bland annat upp sina tidigare utspel om att hon ville ta in Greta Thunberg som hållbarhetskonsult i sitt bolag och hennes satsning på privatjet kort därefter.

– Ibland positionerar jag mig i frågor för att jag tycker så. Men ibland gör jag det för att det är extremt billig PR. Det har varit en strategi, sa hon i sommarpratet.

Läs även: Isabella Löwengrip satsar på privatflyg för unga: “miljöfrågan är inte speciellt global”

Källa: Isabella Löwengrips blogg, Breakit

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!