Nöje

Isabella Löwengrips intervju fälls av Granskningsnämnden – anmäldes av föräldrarna

Vi har tidigare skrivit om den omtalade intervjun med Isabella ‘”Blondinbella” Löwengrip i Söndagsintervjun P1. Efter programmet hade sänts så anmälde hennes mamma inslaget till Granskningsnämnden med motiveringen att det var djupt misskrediterande – och nu har hon fått rätt.

Foto: Instagram @isabellalowengrip

Den 17:e maj i år sändes Söndagsintervjun i P1, där programledaren Martin Wicklin intervjuade influencern Isabella Löwengrip. I intervjun pratar de bland annat om Isabella Löwengrips barndom, som hon menade innehöll trauman för henne. I intervjun i public service-kanalen var det endast hennes version som hördes, något som kritiserades från flera håll. Inte minst hennes egen mamma, som i sin anmälan till Granskningsnämnden bland annat skrev:

– Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord får höras oemotsagda, och detta på skattefinansierad kanal som säger sig vara opartisk och oberoende av privata särintressen.

Läs också: Isabella Löwengrips mamma anmäler intervju till Granskningsnämnden

Inslaget i P1 i maj fälls nu av Granskningsnämnden, som i sitt beslut bland annat skriver att programmet innehöll uppgifter av intrångskaraktär om familjen som inte kan anses vara motiverade utifrån ett allmänintresse, och att programmet därmed bryter mot bestämmelsen om respekt för privatlivet. Däremot bryter det inte mot kravet på opartiskhet som ställs på public service, då det var tydligt att det var intervjupersonens egna åsikter som presenterades i programmet.

I beslutet, som bland annat finns att läsa hos Bloggbevakning, går att läsa att även Isabella Löwengrips pappa har anmält programmet. I sin anmälan riktar han även kritik mot vad som sades i hennes sommarprat 2019, en kritik som dock kommer för sent för att den ska behandlas av Granskningsnämnden.

Aftonbladet har pratat med Isabella Löwengrip efter Granskningsnämndens beslut, som påpekar att det inte är hon själv som fälls utan SR. Däremot menar hon att hon som barn alltid har rätt till sin egen upplevelse, och att det var det – hennes egen upplevelse och känslor från när hon var liten – som hon tog upp i programmet. Tidningen frågar också om hon har pratat med sin mamma om det:

– Det vill jag inte svara på, det är privat, säger hon till Aftonbladet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!