Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Isabella Löwengrips mamma anmäler intervju till Granskningsnämnden

Är du en av de som lyssnat på avsnittet av Söndagsintervjun i P1 där bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip intervjuades? En av de som har hört intervjun är Isabellas mamma, som nu har anmält inslaget till Granskningsnämnden.

Foto: Instagram @isabellalowengrip

För ett par veckor sedan intervjuades Isabella Löwengrip i Söndagsintervjun i P1 av Martin Wicklin, som i introduktionen till programmet berättar att hon kommer att berätta om “mörkret som har funnits med henne hela livet”. I intervjun pratar de bland annat om bolagskraschen som skedde i höstas och den efterföljande depressionen, men också om barndomen.

– Att få stå ensam i det här (kraschen, reds. anm.) var ju som ett trauma som väcktes från att jag var barn, att jag har ingen att luta mig mot när det kraschar, säger hon bland annat i intervjun.

Ensamheten är ett tema som fortsätter behandlas i intervjun, och Isabella använder ordet trauma flera gånger.

– Det handlar om tillit, och det är också ett trauma – att man inte känner tillit till sina föräldrar, säger Isabella i intervjun, och förklarar att hon tror att trauman har varit en stor del av vem hon är idag.

I början av intervjun ber Martin Wicklin Isabella att förklara hur hon menar att de trauman från barndomen har blivit hennes drivkraft, och vad det är som har skapat traumat.

– Där trygghet ska vara finns det ingen trygghet. Varken mamma eller pappa tog emot mig, de fanns inte där, de stod inte bakom mig eller runt mig. De hade mycket med sina egna problem. Det var ju problem med alkohol när jag växte upp, det har varit problem med olika typer av misshandel både fysiskt och psykiskt.

“Av dig?”, frågar Martin Wicklin.

– Mellan alla egentligen, och det skapar trauman som barn när man växer upp och även i vuxen ålder.

I sin anmälan av programmet, som sändes i P1 och som finns att lyssna på i poodform, skriver mamman bland annat att programmet är djupt kränkande och misskrediterande för familjen, att det är ett intrång i privatlivet och att de inte har fått någon som helst chans att rentvå sig eller att komma med sitt perspektiv.

– Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord får höras oemotsagda, och detta på skattefinansierad kanal som säger sig vara opartisk och oberoende av privata särintressen, skriver hon bland annat i anmälan.

Nina Glans är ansvarig utgivare på Sveriges Radio och säger till Aftonbladet att det aktuella programmet är en personintervju och inte en granskning:

– Det framgick väldigt tydligt att det här var hennes bild av verkligheten. Hon har rätt till sin tolkning av sitt liv, säger hon till Aftonbladet.

Hon menar också att det inte är ovanligt att Sveriges Radio blir anmälda till Granskningsnämnden med tanke på den mängd program som sänds varje vecka.

Läs också: Katrin Zytomierska marknadsförde fiskolja med corona-argument – har anmälts över 120 gånger

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!