Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

JK Rowling släpper ny barnbok – Julegrisen (The Christmas Pig)

JK Rowling släpper ny barnbok som heter ”Julegrisen” – ”The Christmas Pig“.

Foto: REX

Boken utspelas i juletid och handlar om pojken Jack och hans älskade gosedjur Lilla Gis som plötsligt försvinner. Hon beskriver Jack som ”modig, kärleksfull och lite vilse”.

Boken, som på engelska heter ”The christmas pig”, vänder sig till barn från sex år och publiceras i ett 20-tal länder världen över.

I ett pressmeddelande, säger författaren att hon länge letat efter en lämplig julhistoria och nu hittat rätt.

Inspirationen till historien kommer från JK Rowlings egen son David och hans favoritgosedjur. Även i denna bok finns det lite magi säger JK Rowling, men inte på samma uttalade vis som i ”Harry Potter”-böckerna.

”Du får ge dig in i en värld som har sina alldeles egna speciella magiska lagar och det finns magi på julafton, men det finns inga trollspön och trollkarlar”, säger hon i pressmeddelandet.

Julegrisen - J K Rowling KÖP

Julegrisen - J K Rowling

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt – LG är försvunnen.
Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft …

(Passar 6-9 år)

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!