Nöje

Joakim Lundell öppnar upp om tuffa uppväxten i “BIANCA”

Joakim Lundell är idag en framgångsrik influencer och regissör, men hans barndom präglades av psykisk ohälsa och svåra hemförhållanden. Nu ger han en inblick i sin svåra uppväxt i BIANCA.

Foto: Warner Bros. Discovery

I Bianca Ingrossos talkshow BIANCA behandlas både lättsamma och mer allvarliga ämnen. I det senaste avsnittet avhandlades psykisk ohälsa då Ingrosso intervjuade Joakim Lundell, som delade med sig av anteckningar från sin tid på BUP, alltså barn- och ungdomspsykiatrin.

Foto: Warner Bros. Discovery

“Befann sig på tre till fyra års nivå”

Enligt Lundell själv var han nio år gammal när anteckningarna gjordes. Influencern berättar att han vid denna tid hade “gått bakåt i utvecklingen” och befann sig på ” tre till fyra års nivå”. Han berättar även att han endast kommunicerade via en gosebjörn och talade om sig själv i tredje person.

I anteckningarna framkommer det att Lundell var deprimerad:

“Han är mycket ledsen, men somatiskt är Joakim frisk. Han är inte psykotisk. Men Joakim är deprimerad. Han kämpar för att få vara nära sin mamma. Joakim är mycket orolig för mamma, han är rädd att hon ska ta sitt liv”, läser Lundell.

Har hintat om kommande långfilm

Tidigare i höst berättade Lundell om sin uppväxt, som kantades av psykvård, fosterhem och missbruk, i Min sanning med Kristian Luuk. I avsnittet berättar Joakim att han tror att många av de problem som han hade som ung vuxen i själva verket hade sina rötter i barndomen:

“Jag tror att miljön är den största faktorn till vem du blir […] skapar man tillräckligt många trauman hos barn så exploderar det till slut. Mina aggressionsutbrott var väl rädsla, för mycket känslor i ett barns kropp”, säger han.

Enligt Filmtopp har Lundell tidigare i år hintat att han planerar att göra en film om ämnet:

“Idag påbörjas arbetet för långfilmen om min barndom och uppväxt, så är 3000 sidor från socialen att gå genom”, skrev han i september i sin story på Instagram.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!