Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Joanna Swica kör Ironman efter cykelkraschen: “Många tycker att jag inte är riktigt klok”

Träningsjunkien Joanna Swica var för ett tag sedan med om en cykelolycka och vissa menar att hon inte är riktigt klok nu när hon i helgen ska tävla i det kända Ironman-loppet som innebär både cykling, simning och löpning. “Jag gör det inte för någon annan än mig själv”, skriver hon på bloggen.

Foto: Blogg/ Joanna Swica

Efter träningsolyckan där läkarna sa att Joanna Swica bara var några millimeter från att bryta nacken har hon sakta men säkert gått tillbaka till vardagen – och träningen har hon definitivt inte släppt taget om. Planerna om att genomföra Ironman i Kalmar, ett lopp som innebär 3.8 km simning, 180 km cykling och 42 km löpning, var bestämt sedan i januari och efter olyckan berättar Joanna att hon aldrig riktigt släppte tanken på att det kanske fanns en liten chans att hon skulle kunna starta. I ett blogginlägg skriver hon: “Så när jag två dagar efter olyckan på sjukhuset med hjälp av en gåstol och en sjukgymnast tog mina första stapplande steg så började något hända inom mig”.

19 dagar efter olyckan satt Joanna på cykeln igen och nu har hon bestämt sig för att genomföra Ironman, “Jag gör det inte för någon annan än mig själv och det handlar inte heller om prestige”, säger hon. På frågan om varför man utsätter sig för sådan fysisk ansträngning skriver Joanna: “Ska jag vara helt ärlig så tror jag att många av oss triathleter går igång på det jävliga. På att lida. Mystiken och känslan under ett lopp gör något med oss.” Hon säger själv att det inte är optimalt att delta i hennes tillstånd, men att viljan är för stor, “Jag tror det kommer vara värre för mig om jag inte ens försöker”.

Vilken kämpe – vi på Metro Mode hejar på dig Joanna!

Ta del av hela blogginlägget och Joannas tankar här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!