Nöje

Joe Jonas svarar på Sophie Turners stämningsansökan

Joe Jonas och Sophie Turners separation har komplicerats då Turner hävdar att Jonas håller kvar deras gemensamma barn i USA på felaktiga grunder. Nu ger Jonas representanter svar på tal.

Foto: Shutterstock

Nyligen blev det känt att Sophie Turner har lämnat in en stämningsansökan vid en domstol i New York i vilken hon anklagar Joe Jonas för att hålla kvar deras gemensamma döttrar i USA – något som Game of Thrones-skådespelerskan menar inte överensstämmer med hennes och Jonas tidigare överenskommelse.

Slår tillbaka mot anklagelserna

I sin stämningsansökan påstår Sophie Turner bland annat att hon inte visste att Jonas ämnade ansöka om skilsmässa i början av september, utan att hon fick reda på det samtidigt som resten av världen – det vill säga fyra dagar senare.

Nu har en representant för Jonas kommenterat saken i Us Weekly:

“Efter flera samtal med Sophie tog Joe initiativ till skilsmässa i Florida, eftersom Florida är den rätta jurisdiktionen för fallet. Sophie var medveten om att Joe tänkte ansöka om skilsmässa”, säger personen och tillägger: “Domstolen i Florida har redan utfärdat ett beslut som begränsar båda föräldrarnas rätt att flytta barnen. Sophie delgavs detta beslut den 6 september 2023, för över två veckor sedan.”

Enligt Turners stämningsansökan har Jonas “hållit kvar” döttrarna i New York och vägrat lämna tillbaka deras pass. Representanten säger att detta inte stämmer:

“Joe och Sophie hade ett civiliserat möte i New York förra söndagen, då Sophie kom till New York för att vara med barnen. De har varit med henne sedan det mötet. Joes intryck av mötet är att de kom fram till en överenskommelse som innebär att de skulle arbeta tillsammans mot ett vänskapligt medföräldraskap.”

“Vill ha delad vårdnad”

Representanten berättar vidare att Sophie “mindre än 24 timmar senare” förklarade att hon ville att barnen skulle bo i Storbritannien permanent. Personen påstår att Turner krävde tillbaka barnens pass så att de “omedelbart” kunde bege sig till Storbritannien, något som enligt representanten skulle gå stick i stäv med Florida-domstolens beslut.

Enligt talespersonen vill Joe att han och Sophie har delad vårdnad av barnen, som han vill ska uppfostras i både USA och Storbritannien. Personen anser att Turners stämningsansökan innehåller ett språk som inte är passande i sammanhanget:

“När termer som ‘bortförande av barn’ används är det i bästa fall missvisande, och i värsta fall ett allvarligt missbruk av rättssystemet. Barnen var inte bortförda. Efter att ha varit i Joes vårdnad under de senaste tre månaderna efter en överenskommelse mellan båda sidor är barnen för närvarande med sin mamma. Sophie gör detta påstående enbart för att flytta skilsmässoprocessen till Storbritannien och för att avlägsna barnen från USA permanent.”

Jonas och Turner gifte sig 2019. 2020 föddes deras dotter Willa och i fjol välkomnade de ännu en dotter, vars namn har hållits privat.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!