Nöje

Jonathan Johansson hyllar sin fru när han tolkar Ellen Krauss i “Så mycket bättre”

Musikern och låtskrivaren Jonathan Johansson är med i årets omgång av “Så mycket bättre”. I lördagens avsnitt rörde han Ellen Krauss till tårar när han tolkade hennes “New York” till en vacker kärleksballad på svenska.

Foto: TV4

Nu gästar den hyllade artisten Jonathan Johansson musikprogrammet “Så mycket bättre” där svenska artister möts på den gotländska gården Grå gåsen för att dela med sig av livshistorier och tolka varandras låtskatter.

Jonathan Johansson slog igenom 2008 med låten “En hand i himlen” och nyligen tog han hem priset för Årets textförfattare på Grammisgalan. Han står också bakom originalet till låten “Rosa himmel”, som Molly Sandén gjorde en uppmärksammad cover på 2019. I ett tidigare avsnitt berättade hon om rädslan för att Jonathan Johansson skulle vara arg på henne för att hon “snott” låten.

Foto: TV4

Blev isolerad tre dygn i New York

I lördagens avsnitt av programmet tolkade Jonathan Ellen Krauss låt “New York” och gjorde den till en vacker kärleksballad på svenska. Han valde att dedikera låten till sin fru som flyttade till New York efter att hon och Jonathan träffats första gången. När han inte kunde sluta tänka på henne frågade han om han fick hälsa på. “När jag kom dit kom det också en orkan till New York, orkanen Sandy. Hela New York var nedstängt och det var utegångsförbud. Vi var instängda i tre dygn, och då lär man känna varandra. Det kunde ha blivit katastrof och väldigt märkligt om vi insåg att vi inte gillade varandra. Det var helt sjukt, fem år senare gifte vi oss”, berättar han i programmet.

– Det kan bli emotionellt när man sjunger om sin fru. jag älskar ju henne va. Men hon är sjukt bortskämd, jag tror att hon har rekord på låtar som handlar om henne, säger han.

Idag lever paret i Stockholm och har 2 barn tillsammans.

Lyssna på tolkningen här nedan!

Jonathan Johansson New York (Jag Kom med Stormen)

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!