Nöje

Julbord i Stockholm – vi listar de 15 bästa julborden

Redan i slutet av november samlas vi kring årets första julbord. Här listar vi 15 härliga restauranger i Stockholm som du borde besöka om du älskar julmat! 

Foto: Vandernootska/Instagram @gamlariksarkivet

Juletider är nära och snart går startskottet för julbordsätandet. Har du kikat in något julbord som du gärna vill besöka eller vill du bara hinna med så många som möjligt? Ja, då gäller det att vara snabb, boka din plats redan nu! Det finns fler än oss som är julgalna och älskar julmat…

Nedan listar vi 15 av Stockholms härligaste julbord – och här finns allt! Julmat för den som föredrar de klassiska rätterna, men också ett grönare bord för den som är vegan eller vegetarian. Fånga julkänslan och ta ett kik nedan!

Läs även:

Årets Julklapp genom tiderna – här är hela listan!

Julmarknader i Stockholm 2023.

Ulriksdals värdshus, Solna

Ulriksdals värdshus, Solna

På Ulriksdals Värdshus har man en lång tradition av att fira jul och deras julbord har dukats upp ända sedan 1800-talet.

Här bjuds det på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk,  grönsaksanrättningar, kallskuret och ett stort dessertbord.

Samla vänner, familj eller kollegor och kom i julstämning på Ulriksdals Värdshus!

Boka bord här!

Foto: Instagram @ulriksdalsvardshus

Nästa bild
Tyrol, Djurgården

Tyrol, Djurgården

Äter du julbord på Tyrol fångar du julkänslan i en fantastisk miljö. “Vi erbjuder ett av Sveriges största julbord där delikatesser från den norrländska vildmarken samsas med traditionell julmat, en tradition som inte har förändrats sedan starten 1983.”

Boka bord här!

Foto: Instagram @gronalund

Nästa bild
Eatery, Gärdet, Sundbyberg, Lumafabriken, Kungsholmen

Eatery, Gärdet, Sundbyberg, Lumafabriken, Kungsholmen

Här njuter du av ett julbord signerat vinnaren av Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson. Julbordet serveras på Eatery Gärdet, Eatery Sundbyberg, Lumafabriken och Eatery Kungsholmen.

“Låt kvällen börja med lite varm glögg, ute på mysiga renfällar under bar himmel eller inne i våra stämningsfulla restauranger. Njut sedan av julbordet där klassiska svenska rätter kombineras med nya spännande smaker med inspiration från Italien”

På julbordet finns många vegetariska och veganska alternativ, i form av varma och kalla sallader, risotto, pizza, inlagda grönsaker, svamp och mycket mer.

Boka bord här!

 

Foto: Instagram @eatary_gardet

Nästa bild
Hallwyska, centrala Stockholm

Hallwyska, centrala Stockholm

På Hallwylska hamnar du i en förtrollande vintermiljö i deras inglasade trädgård! Njut av ett traditionell julbord fyllt med hemlagade delikatesser. Här hittar du även vegetariska samt veganska alternativ.

Boka bord här!

Foto: hallwylska.com

Nästa bild
Stortorgskällaren, Gamla Stan

Stortorgskällaren, Gamla Stan

På Stortorgskällaren är det även i år Plura Jonsson som står för årets julmat.

Här utlovas  både favoriter från slutet av 1800-talet och nya rätter.

“Plura kommer återigen att ställa fram sina favoriter till julbordet, kryddar snapsen och välja musiken på Stortorgskällaren. Utöver det så kommer vi att göra vårt bästa för att skapa minnesvärda julfestligheter i några av de finaste lokalerna som finns i Gamla Stan. Er julfest kommer att inmundigas på Pluras vis, med julbordsspecialiteter, julgodis och juldrinkar”

Boka bord här!

 

Foto: Instagram @stortorgskallaren

Nästa bild
Gamla Riksarkivet, Riddarholmen

Gamla Riksarkivet, Riddarholmen

För nionde året i rad serveras Julbord på Gamla Riksarkivet i systerbyggnaden Norra Latin. Niklas Ekstedt står bakom årets julbord och ett sagolikt julfirande bland vackra pelarsalar och balkonger utlovas.

Boka bord här!

 

Foto: Instagram @gamlariksarkivet

Nästa bild
Operakällaren, centrala Stockholm

Operakällaren, centrala Stockholm

Här möts du av julbord i klassisk anda. Välj mellan Operakällarens matsal, Operaterassen och Café Opera. Otroligt fin miljö och god mat utlovas!

Boka bord här!

Foto: Instagram @operakallaren_ok

Nästa bild
Van der Nootska palatset , Södermalm

Van der Nootska palatset , Södermalm

Van der Nootska Palatset och Gustav Otterberg bjuder in till en jul med hemlagade delikatesser, beprövade klassiker och personliga favoriter som serveras i den franska matsalen.

Julmiddagen startar med glögg ute i Palatsträdgården. Här råder Fanny- och Alexanderstämning i varenda vrå. I år erbjuds en sittande bordsbuffé där julens härligheter kommer i  fyra serveringar och innehåller bland annat sillar, lax, kallskuret, julgris och klassiska sötsaker.

Boka bord här!

 

Foto: vandernootska.se

Nästa bild
Junibacken, Djurgården

Junibacken, Djurgården

Här blir din julfest sagolik med utsikt över Nybrovikens vatten. I julbordspaketet ingår en tur med Sagotåget, ett klassiskt julbord i två serveringar som avslutas med ljuvliga desserter.

Boka bord här!

Foto: Instagram @junibacken

Nästa bild
Mister French, Gamla stan

Mister French, Gamla stan

På Mr. French möts du av utsikt över vattnet från Skeppsbrokajen mot Skeppsholmen, Gröna Lund och Djurgården.

“Signerat av Christian Hellberg, dukar vi upp för ett klassiskt julbord med inslag av våra favoriter ända fram till och med julafton. Förslagsvis inleds måltiden med vår egna sill, räkor och terriner – för att sedan övergå till  prinskorvar, köttbullar, eller grillat kött. Självklart finns det även klassiker så som Janssons, gravad lax och kallskuret. Och såklart även  moderna inslag och gröna alternativ.”

Det finns även möjlighet att boka deras speciellt framtagna skaldjursmeny!

Boka bord här!

 

 

Foto: Instagram @misterfrenchse

Nästa bild
Josefina, Djurgården

Josefina, Djurgården

Ute efter julbord i centrala Stockholm? På Josefina finns alla klassiska rätter, men också en del oväntade överraskningar. “Innan ni sätter er till bords bjuder vi på våran hemgjorda glögg för att värma upp inför vad som komma skall. Därefter får ni ta för er av alla godsaker som står uppdukade. Kort sagt, ett julbord som får den mest kräsne att bli både mätt, belåten och mycket nöjd”

Boka bord här!

Foto: Instagram @josefinasthlm

Nästa bild
Trattorian, Kungsholmen

Trattorian, Kungsholmen

På Kungsholmen vid Norr Mälarstrand kan du njuta av ett riktigt gott italiensk julbord med alla klassiska rätter.

“Tryffelrisotto, vedugnsgrillat kött, charkuterier och många veganska och vegetariska alternativ gör detta till ett av Stockholms mest genuina juldestinationer. Vi ska förstås inte heller glömma Trattorians tiramisu, pannacotta, chokladtårta och en hel del andra desserter som blir det perfekta avslutet på ert italienska matäventyr”

Boka bord här!

Foto: Instagram @trattorian.se

Nästa bild
Ulla Winbladh, Djurgården

Ulla Winbladh, Djurgården

Hos Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården kommer du i riktig julstämning!

“För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken. Precis som vanligt är vi lika noga med att skapa den ultimata julkänslan även för alla veganer och vegetarianer. Vi utökar vårt julbord genom att erbjuda ännu fler vegetariska och veganska rätter”

Boka bord här!

Ulla Winbladh välkomnar hundar året runt på Wärdshuset men under juletider, 16/11 till 23/12 får våra fyrbenta vänner stanna hemma.

Foto: ullawinbladh.se

Nästa bild
Fjäderholmarnas krog, Fjäderholmarna

Fjäderholmarnas krog, Fjäderholmarna

På Fjäderholmarnas krog hittar du alla  klassiska rätter som sill, lutfisk, kallskuret, laxrätter och ett stort urval för dig som vill ha veganska alternativ som till exempel terrin på gula & röda linser, terrin på saltbakad selleri,rostade rotsaker och potatissallad med senapskräm

Boka bord här!

Foto: Instagram @fjaderholmarnaskrog

Nästa bild
Karamellan, Drottningholm

Karamellan, Drottningholm

Här kan du äta julbord, ett stenkast bort från Drottningsholms Slott. Ta en kunglig slottspromenad och avsluta med ett härligt julbord på Karamellen

“Förutom att vi lägger in sill och strömming, gravar lax, griljerar skinkor och gör pastejer lägger vi också stort fokus på det gröna eftersom vi tycker att ett julbord ska vara till för alla.”

Boka bord här!

Foto: drottningholm.org

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!