Nöje

Kanye West har släppt sitt nya album Donda – dedikerat till hans bortgångna mamma

Nu har Kanye Wests nya album äntligen släppts – dock mot hans vilja. Wests tionde album innehåller 26 låtar, varav ett spår har blockerats.

Foto: Apple Music

Kl 14 på söndagen, svensk tid, släpptes Kanye Wests nya album “Donda” på Spotify. Den innehåller 27 spår varav ett inte är tillgängligt att spela. Kanye har de senaste dagarna varit aktiv på Instagram och kommenterat skivsläppet. Albumet är dedikerat till till hans bortgångna mamma, Donda West, som gick bort vid 58 års ålder efter plastikkirurgiska komplikationer 2007.

Föremål för diskussioner

Skivsläppet har varit föremål för fler diskussioner, bland annat blev musikeventet som hölls inför släppet i Chicago tidigare i veckan en rejäl snackis, då Kim Kardashian dök upp på eventet i bröllopsklänning. På scenen skedde sedan en iscensatt vigselceremoni som väckte flera reaktioner då paret sedan i våras ligger i skilsmässa.

Flera uppmärksammande handlingar

Bortsett från Kanyes uppmärksammade namnbyte till namnet “Ye” har även flera av de nya låtarna uppmärksammats för att ta ut svängarna. Flera låtar är ovanligt långa och albumet har även ett religiöst tema. Kanye själv har uttryckt på instagram att han varit upprörd över skivsläppet då låten “Jail pt 2” blivit blockerad. Detta förmodas bero på att rapparen DaBaby och Mailyn Manason medverkar på spåret, två artister som varit i rejält blåsväder på grund av homofobiska uttalanden i det första fallet och i Marilyn Mansons fall då han anklagats för bland annat våldtäkt, sexuella övergrepp och misshandel.

Releasen har redan skjutits upp flera gånger och Kanye själv verkar ha vaknat upp till en chock, baserat på hans senaste instagraminlägg.

Läs även:

Kanye West ansöker om att byta sitt officiella namn till Ye.

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!