Nöje

Kanye West kritiserar Pete Davidson för skämt om psykisk ohälsa

Sedan Pete Davidson återvände till Instagram har Kanye Wests pikar mot honom knappast minskat i intensitet. “Hej Skete, har du några fler skämt om psykisk ohälsa till mig?” skrev West i ett numera borttaget inlägg.

Foto: Pete Davidson på “SNL”/REX

Under onsdagen återvände komikern och skådespelaren Pete Davidson till Instagram för första gången på fyra år, under användarnamnet @pmd.

Davidson har under den senaste tiden attackerats flertalet gånger av Kanye West på Instagram, något som har fått många att undra om det är ett sammanträffande att han nu har återvänt till plattformen.

Kritiserar Davidsons skämt

Sedan i onsdags har West hunnit både följa och avfölja sitt ex Kim Kardashians nya pojkvän. Han har även lagt upp flera – nu raderade – inlägg där han kritiserar Davidson för att ha skämtat om hans psykiska ohälsa för ett antal år sedan.

“Hej Skete har du några fler skämt om psykisk ohälsa till mig?” skrev West under en bild av Davidson.

Han publicerade även ett klipp från programmet “Saturday Night Live” från 2018 där Davidson skojar om att West borde ta sin medicin (West har bipolär sjukdom):

“Kanye, jag vet att du säger ‘Yo, detta är mitt äkta jag, jag tar inga mediciner’ – ta dem!” säger Davidson i klippet. “Det finns ingen skam i det. Jag tar dem. Det är jättebra. Det är inget fel med det, ta dem.”

“Den här pojken trodde att han skulle komma undan med att framföra den här sketchen för teamet som skrev det åt honom”, skrev West. I ett annat inlägg skrev han: “Om någon hela tiden säger att man är galen kan man bli det”.

Lider själv av psykisk ohälsa

Pete Davidson lider själv av psykisk ohälsa, närmare bestämt borderline personlighetssyndrom. Innan han raderade sitt Instagramkonto 2018 hade han skrivit ett inlägg som oroade hans fans och vänner:

“Jag vill verkligen inte vara på den här jorden längre. Jag gör mitt bästa för att stanna kvar för er skull men jag vet faktiskt inte hur mycket längre jag kan klara av. Allt jag någonsin försökt göra var att hjälpa folk”, skrev han då.

Tidigare samma dag hade Davidson även tackat Kanye West offentligt för att han berättat öppet om sina problem med psykisk ohälsa:

“Bravo Kanye West för att du står upp för dig själv och talar ut om psykisk hälsa. Jag kan inte uttrycka hur svårt och skrämmande det är att var ärlig om sånt här. Vi behöver folk som Kanye. Ingen borde någonsin se ner på dig för att du är modig nog att prata om din psykiska hälsa.”

Källa: Page Six, Rolling Stone

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Foto: Instagram @kanyewest

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!