Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Här är minitrosan alla pratar om just nu – och därför får bilderna stark kritik

Alla har olika preferenser och lägger vikt vid olika saker, vilket såklart gäller även för underkläder. Trots det kan vi inte sluta fundera över vem som faktiskt kommer att vilja (eller kunna) bära den pyttelilla minitrosan som Kendall Jenner postade en bild med nyligen – en bild som dessutom har fått stark kritik.

Foto: Skims

Nyligen släppte Kim Kardashians underklädesmärke Skims en ny kollektion lagom till alla hjärtans dag, en kollektion som innehöll ett plagg som har fått särskilt stor uppmärksamhet: en pytteliten stringtrosa, eller “micro thong” som Skims beskriver den som. Det som har skapat uppmärksamheten är framförallt en bild på Kendall Jenner som är tagen i en spegel. På bilden ser Kendall Jenner ut att ha otroligt långa ben – och nu höjs röster från flera håll om att bilden är kraftigt photoshoppad.

Anklagas för att ha photoshoppat både bilder och video

En av de som reder ut kontroversen kring bilden är personen bakom Instagramkontot @problematicfame, ett konto som är skapat just för att uppmärksamma hur Instagram kan påverka skönhetsideal. I en serie bilder förklarar hen att proportionerna på bilden är helt orimliga och att varken Kendall Jenner eller någon annan har sådana proportioner. Hen skriver också att armarna och benen böjs på ett sätt i både bilden och videos från fotograferingen som kan indikera att de har photoshoppats.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av not affiliated w any celeb (@problematicfame)

 

Personen bakom kontot påpekar att posten inte innebär kritik mot en viss kroppstyp, utan ska ses som en påminnelse om att allt som syns på Instagram är poserat och redigerat och att det är viktigt att komma ihåg det.

Fler influencers ska ha använt “kroppsfilter”

Och Kendall Jenner är inte den enda personen som påstås använda sig av filter och photoshop i både bilder och videos – @problematicfame menar att fler influencers gör det, däribland Maddy Crum:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av not affiliated w any celeb (@problematicfame)

En viktig påminnelse om att ta allt du ser på Instagram och andra ställen med en nypa salt, med andra ord! Något som vår Insta-favorit Celeste Barber ständigt gör – och hon gör oss inte besvikna denna gång heller:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Celeste Barber (@celestebarber)

Läs också: 3 skönhetstrender du kan strunta helt i

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!