Skönhet

3 skönhetstrender du kan strunta helt i

Vi på Metro Mode älskar att testa och rapportera om nya trender inom allt från mode och skönhet till inredning. Men det bästa med att det finns så många olika trender är att du kan välja ut de som passar dig och strunta i de andra (eller såklart inte bry dig om trender alls!). Vi har listat 3 trender som du faktiskt kan strunta i helt.

Foto: Unsplash

Trender kommer och går, men ängslighet och gruppsykologi består. Det är naturligt för oss människor att vilja tillhöra gruppen och göra nästan allt för att slippa bli utstötta, ibland till vilket pris som helst. Det kan ta sig uttryck på flera sätt, i allt från djupare frågor om ideologier till till synes ytliga saker som mode och utseende i stort. Men det finns alltså en förklaring till att du kan känna dig mer nere efter att ha scrollat sociala medier om många ser ut på ett visst sätt – och dessutom ha en odefinierbar känsla av att du vill ha ett visst utseende eller göra vissa saker med ditt yttre.

Därför har vi samlat 3 skönhetstrender som vi ser överallt just nu – men som du faktiskt inte behöver hoppa på. De är ju, trots allt, bara trender.

1. Fillers och ingrepp vid kindbenen

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kylie 🤍 (@kyliejenner)


Just nu är det supertrendigt att ha riktigt skulpterade kindben. Läs den meningen igen. Det är alltså inne att ha en viss struktur på ditt skelett – och om du inte har den så går det att fuska fram. Den här “trenden” startade oskyldigt med contouring där du kunde fuska fram allt från vassa kindben till mindre näsa och massor av andra förändringar. Nu verkar det nästan vara normalt att spruta in fillers eller hyaluronsyra för att göra käkbenen mer markerade – eller det kan i alla fall upplevas så när du scrollar igenom flödet med influencers.

Ingen skugga ska falla på de som gör detta – som bekant är det ju ofta för kvinnor så att du är “damned if you do, damned if you don’t” – men kom ihåg att det här är en trend som kommer att förändras om en tid igen. Skarpare käkben, liksom andra ingrepp, kommer inte göra dig lyckligare – vi lovar. Om det känns som att det är något som saknas och som du tror att ett ingrepp kommer att lösa så bör du snarare börja inifrån.

Läs också: Här är 7 egoboost-tips som höjer din självkänsla – börja redan idag!

2. Soap Brows

Den här trenden är relativt ny och sannolikt snart över, men av någon anledning så är vi ofta övertygade om att ögonbryn är det som har mest påverkan på vårt utseende. Förut skulle man ha supertunna ögonbryn, nyss skulle de vara buskiga och nu lite mitt emellan – samt alltså i princip peka rakt uppåt genom tekniker som exempelvis “soap brows”. Men om du inte har börjat borsta dina ögonbrynshår uppåt med hjälp av en tvål och en liten borste, eller specialprodukter för just detta, så är det med allra största sannolikhet ingen idé att börja nu.

3. Gua Sha

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jade Roller & Gua Sha Beauty (@jadeandgua)

Inget ont om lokala, anrika och traditionella företeelser – vi dansar ju fortfarande till “små grodorna” på midsommar – men du kommer inte att få mindre rynkor, fastare hud och lyfta ögonbryn för att du köper en fin sten för flera hundralappar. Mengh Jin skriver hos Vogue att hennes moster brukade ägna sig åt den här traditionella kinesiska tekniken på hennes ansikte för många år sedan, men då med en sked eller knogarna. Och det är nog lika bra att du börjar med dem, för du kommer antagligen snart tröttna på att knåda ditt ansikte och då kommer den där fina kristall-knådaren vara ännu en produkt som ligger och samlar damm hemma.

Läs också: 7 body positive-profiler som gör ditt Instagramflöde SÅ mycket härligare!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!