Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kim Kardashian kritiseras efter påkostade lyxresan – påstod att var “som vanligt”

Kim Kardashian har nyligen fyllt 40 men det är inte den uppnådda åldern som uppmärksammas stort nu. I centrum står istället det faktum att hon valde att flyga ett 40-tal familjemedlemmar och vänner till en privat ö mitt under rådande pandemi – och beskrev det som en enkel lyx.

Foto: Twitter

2020 har inneburit många inställda och uppskjutna sociala evenemang – allt från bröllop till födelsedagsfester har skjutits upp, och om vi kommer att kunna fira jul över generationsgränserna är fortfarande oklart. Något som dock inte ställdes in var Kim Kardashians 40-årsfirande på en privat ö – ett val som nu kritiseras starkt av hennes följare.

Den 27:e oktober postade hon några bilder från firandet på Twitter där det går att se en stor mängd människor som umgås tätt och utan munskydd. I texten till två av bilderna skriver hon:

– Efter 2 veckor av flertalet hälsokoller och att ha bett alla att vara i karantän så överraskade jag min innersta krets med en resa till en privat ö där vi kunde låtsas att allt var som vanligt för bara en liten stund.

Men beskedet togs inte emot väl av alla – bland annat är det ordvalet om att allt var “som vanligt” för en liten stund som nu kritiseras av följarna, som menar att Kim Kardashian är världsfrånvänd och inte alls kan läsa av situationen.

– Det här är så groteskt. De rika kan låtsas som att allt är som vanligt på en privat ö. Faktiska vanliga människor ställer in sin Thanksgiving och jul, skriver en Twitter-användare.

En annan skriver:

– Japp, jag har redan planerat för 2 veckors social isolering så att jag kan resa till Florida och sitta i min pappas vardagsrum och fira jul med honom (han är 80 och ensam), sen 2 veckors karantän när jag kommit tillbaka. Det här innebär att jag ger upp Turkey Day med min syster och familj i Massachussets.

Formuleringen har också lett till en meme-våg där användare citerar Kim Kardashians ord om att allt var “som vanligt” till bilder från starkt onormala förhållanden, allt från “The Handmaids Tale”, “Lost” och “Mamma Mia” till “Jurassic Park” och “Cast Away”.

Många av följarna menar att om Kim Kardashian nu tvunget behövde resa mitt i en pandemi så skulle hon åtminstone inte ha postat det på sociala medier. Dessutom menar de att hon visar på obefintlig förståelse för vad många går igenom nu under pandemin när hon berättar om vad de gjorde på den lyxiga semestern och skriver att hon förstår att det är något som är så långt utom räckhåll just nu:

Även denna formulering har många reagerat på, och menar att en resa till en privat ö inte bara är utom räckhåll nu under pandemin utan också i vanliga fall.

– Alltså, gör en födelsedagsresa men att posta det överallt på sociala medier just nu är vidrigt tondövt i bästa fall, skriver en användare.

Det är dock inte bara världskändisar som kritiseras för att resa just nu – även den svenska influencern Kenza Zouiten har mötts av kritik för sitt val att resa till Maldiverna just nu.

– Jag älskar dig och ditt innehåll, men stöttar inte alls reseinnehåll just nu. Snälla visa lite mer ansvar, det är vad vi vill se för tillfället, har en följare kommenterat.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

🌩 🌴🤰🏻❤️👦🏻👨🏻

Ett inlägg delat av Kenza Zouiten Subosic (@kenzas)

En annan skriver:

– Ärligt talat så är jag jätteorolig när det kommer till att resa just nu. Ibland känns det som att friska (och rika) unga personer tappar fokus på vad det här innebär för andra, förstår du? Till exempel så har det för oss inneburit enorma ekonomiska problem och en konstant oro över vår fertilitetsbehandling. Och det finns andra som har påverkats mer. Jag tycker att dina stories och foton (trots att de är vackra) uppmuntrar till onödigt resande. Det är helt enkelt inte nödvändigt att tillbringa en semester på ett varmt ställe, även om vi alla förstår att det är mycket härligare.

– Vanligtvis älskar jag ditt innehåll men jag tycker inte att resa nu och att lyfta fram det är lämpligt. Över hela världen uppmanas människor att stanna hemma och hjälpa till att skydda varandra. Speciellt när du är en influencer med så många unga personer som följer dig, så skulle jag vilja se att fler människor som du är bra förebilder. Stay safe, skriver en tredje.

Källa: Metro UK, Elle UK

Läs också: Kardashianfamiljen väljer att avsluta sin realityserie – här är fansens teorier till det hastiga avslutet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!