Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kolla in Gröna Lunds nya attraktion Ikaros – klar i april 2016

ikaros-grona-lund-sommaren-2016-ny-attraktion
Höjdrysaren Ikaros är Gröna Lunds nya attraktion och kommer vara klar våren 2017.

Tänk dig att du åker 95 meter upp i luften för att sen åka ner i 90 km/h. Jaha, hört talas om någonting som heter Fritt fall tänker du nu. Ja, men tänk dig att du vinklas neråt och möter marken med näsan först. Precis, nu låter det betydligt läskigare va?
 
Nästa år kan du göra det på Gröna Lund. I dag släpptes de första bilderna på Gröna Lunds nya attraktion Ikaros. Attraktionen marknadsförs som tidernas värsta fall och vi kan bara hålla med. Ikaros börjar precis som Fritt fall, du åker långsamt 95 meter upp i luften. Väl på toppen vinklas stolen du sitter på in och du blir liggandes i 90 grader med ansiktet mot marken. Sen kommer fallet. Hur läskigt låter inte det?
 
Känner du att inte vågar åka den nu så har du ett år på dig att bli mentalt förberedd. För när Gröna Lund slår upp portarna i april 2017 kommer Ikaros finnas på plats. Många har varit oroliga att någon attraktion var tvungen att försvinna för att ge plats åt den nya, men så blir det inte. Ikaros kommer att byggas på en bro mellan Jetline och Lustiga Huset.
 
Utöver Ikaros så finns det bara en liknande attraktion i hela världen och den finns i Busch Gardens, Florida, USA.
 

Foto: Lavette Film

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!