Nöje

Kom i julstämning! Här är de 10 bästa julfilmerna genom tiderna

December är snart här med lata dagar hemma i värmen med julmys och och filmtittande. Webbplatsen Rotten Tomatoes har rankat de 59 bästa julfilmerna. Vi listar tio av dem nedan som du helt klart måste se i vinter! 

Foto: Unsplash

Det är sidan Rotten Tomatoes som har rankat de bästa julfilmerna – och vi är inte sena med att jobba oss genom listan. För det är ju precis det december är till för, eller hur? Filmer som handlar om julsagor eller utspelar sig under juletid är precis det vi vill ha under vintermånaden. Spana in nedan där Rotten Tomatoes listar de bästa filmerna som fångar julkänslan och får dig att längta till julafton. Vill du se hela topp 59-listan så finns den här! 

Psst…! På topp-tio-listan finns förmodligen många filmer du aldrig har sett tidigare, kanske kan du hitta en ny favorit? Vill du istället åt de typiska julfilmerna som vi på redaktionen aldrig tröttnar på? Kolla in 16 julfilmer som garanterat kommer ge dig julstämning!

It's a wonderful life (1946)

It's a wonderful life (1946)

Efter att George Bailey (spelad av James Stewart) önskat att han aldrig hade fötts så skickas en ängel (Henry Travers) till jorden för att uppfylla hans önskan.

George börjar inse hur många personers liv han har förändrat och påverkat, och hur de skulle förändras om han aldrig hade funnits.

Foto: Liberty Films

Nästa bild
A Charlie Brown Christmas (1965)

A Charlie Brown Christmas (1965)

I den här första Snobben-filmen känner sig Karl (på engelska Charlie Brown ) sig nere – trots att de är mitt inne i den glada julsäsongen. Lucy (Gullan på svenska) föreslår att han ska sätta upp en julpjäs i området, men hans försök hånas av de andra. Men snart får han reda på vad den sanna meningen med julen är.

Nästa bild
Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street

I den här filmen så hoppar den äldre mannen Kris Kringle in som ersättare för en berusad tomte i Macy’s årliga Thanksgiving-parad. Hans framträdande blir en sådan hit att han återkommande agerar jultomte i kedjans butik på Manhattan i New York.

Men när han överaskar både kunder och medarbetare genom att påstå att han i själva verket är den riktiga jultomten leder det till en rättegång som beslutar om både hans psykiska hälsa och autenticitet.

Foto: 20th Century Fox

Nästa bild
Holiday Inn (1942)

Holiday Inn (1942)

I den här musikalen ser vi ikoner som Bing Crosby och Fred Astaire i ett svartsjukedrama fyllt av sång och dans.

Foto: Paramount Pictures

Nästa bild
The shop around the corner (1940)

The shop around the corner (1940)

Kollegorna Alfred och Klara
är anställda på samma butik och är osams om det mesta. Båda är förälskade i sina respektive brevvänner som ger dem välkommen distraktion i deras liv. Men vad de inte vet är att de i själva verket är varandras brevvän och att de, trots var som verkar vara olikheter mellan dem, har fallit för varandra genom sina brev.

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Nästa bild
How The Grinch Stole Christmas (1967)

How The Grinch Stole Christmas (1967)

I den här första TV-filmen om Grinchen klär den bittra och julhatande Grinchen ut sig till jultomten och planerar att stjäla julen och allt som har med den att göra från invånarna i Whoville.

Foto: Universal Pictures, Imagine Entertainment, LUNI Productions GmbH and Company KG

Nästa bild
The Nightmare before Christmas (1994)

The Nightmare before Christmas (1994)

Jack Skellington har tröttnat på att skrämma folk i “den riktiga världen”. När han av misstag upptäcker Christmastown, som är fyllt av klara färger och glada miner, planerar han att kidnappa jultomten och ta hans plats.

Foto: Disney

Nästa bild
Little Women (2019)

Little Women (2019)

I den här filmen som utspelar sig efter det amerikanska inbördeskriget får vi följa fyra systrar på olika platser i världen och i livet. När yngsta systern Beth blir sjuk så kommer familjen återigen samman.

Nästa bild
Meet Me in Saint Louis (1944)

Meet Me in Saint Louis (1944)

Dåtidens stjärna Judy Garland är en av skådespelarna i den här musikalen där vi även här får följa fyra systrar som lär sig om livet och, såklart, kärlek.

Foto: Metro Goldwyn Mayer

Nästa bild
Carol (2015)

Carol (2015)

Therese Belivet (Rooney Mara) och Carol (Cate Blanchett) möts i 50-talets New York och utvecklar snabbt ett nära band som snart leder till kärlek med oanade konsekvenser.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!