Krämiga bärglassar på pinne att njuta av i värmen – på 5 minuter
Glass hör våren till! Redan nu kan vi njuta av vårvärme för fulla muggar i stora delar av Sverige, och därför är vi på jakt efter ett enkelt recept att sno ihop hemma – när suget slår till. Här bjuder Cassandra på ett enkelt glassrecept med bestående av fyra ingredienser som du enkelt snor ihop på fem minuter. Glassen sköter sedan sig själv i frysen tills de är redo att njutas av!
Typ av bär i glassen är upp till dig. Gillar du blåbär, hallon eller föredrar du kanske en blandning av dem båda? Välj efter tycke och smak.
Du behöver:
5 dl vispad grädde
1 burk kondenserad mjölk
1 vaniljstång
3 dl valfria bär (färska eller frysta)
Andra smaksättningar om du inte gillar bärglass: Krossad choklad, nötter, nutella eller essence.
Gör så här:
1. Vispa grädde hårt med envisp.
2. Blanda samman vispad grädde med kondenserad mjölk i en bunke.
3. Skrapa ur kärnorna från vaniljstång och rör ner dem i smeten. Samma sak med bären/smaksättningen.
4. Häll över glassen i plastbytta eller glassform och frys i 3-4 timmar (tills den stelnat helt) innan du serverar.
Tips! Rör gärna om någon gång under frystiden för att glassen ska frysa jämt.
Lycka till!