Krispigt gott med Apetits nya sötpotatis- och morotsringar
Alla mår gott av att få in lite extra grönsaker i kosten, både för hälsan och miljön. Nu har Apetit kommit med ett härligt krispigt alternativ för dig som vill äta mer grönt och som dessutom är både veganska och glutenfria.
Ringarna värms enkelt upp i ugn, fritös eller airfryer och passar som festligt tillbehör till middagen eller som snacks med en god dipsås. Ringarna görs på sötpotatis och morot och är kryddade med mild chipotle samt sourcream & onion. De är dessutom glutenfria, veganska och sojafria.
Nedan delar vi med oss av Apetits goda recept på dipsåser som passar perfekt om du vill äta ringarna som snacks eller tillbehör!
Tahinidipp
Du behöver:
1 dl tahini
2 vitlöksklyftor rivna
1 tsk koriander
En touch av chilipulver
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Saft från en citron
0,75 dl vatten
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom citronsaften och vatten i en skål. Tillsätt sen lite vatten och citron åt gången tills dippen är jämn. Servera.
Ärt & örtdipp
Du behöver:
200 g Apetit frysta äter tinade
Limejuice från 1/2 lime
0,5 dl olivolja
0,5 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål och mixa tills dippen är jämn. Servera.