Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Krönika om konsten att varva ner – “Jag hatade att gå på spa och bara ta det lugnt”

I en stressig vardag är det viktigare än någonsin med återhämtning. Att hitta ett sätt att varva ner är enligt Metro Modes Alexia Karanatsiou guld värt. Tidigare hade hon svårt för att “bara ta det lugnt” – nu är det en rutin i hennes vardag.

spaFoto: Alexia Karanatsiou/Jon Flobrant, Unsplash

För några år sedan hatade jag att bara ”ta det lugnt” – för mig var det synonymt med att ha tråkigt. Jag hade svårt för att bara vara och ville att någonting skulle hända hela tiden. Nu däremot har den synen ändrats. Hur kunde jag ens tycka att det är tråkigt att ta det lugnt, vila och bara vara? Det är ett härligt sätt att ta hand om sig själv på och att varva ner i en vardag där vi ofta styrs av prestation och massa måsten från olika håll är viktigare än någonsin.

För några år sedan när någon föreslog att spendera en dag på ett spa tänkte jag att det lät som en sjukt tråkig idé. Jag tyckte att det var jobbigt att behöva gå någonstans där allt går ut på att vara så tyst som möjligt och göra så lite som möjligt. Trist, trist, trist! Hade någon sagt att jag om några år skulle tycka att ett spa är en drömplats hade jag ryckt på axlarna. Nu däremot är det ju sant! Jag tycker det är drömmigt att besöka ett spa, rent ut sagt – jag älskar det! Att bara få vara. Inte behöva prata (om jag inte vill), inte behöva prestera, inte behöva göra någonting. Bara fokusera på att ta det lugnt!

Men något ska jag säga er – det är inte lätt att bara ”ta det lugnt”. Att koppla av och varva ner kan vara bland det svåraste jag gjort. Det sjuka är att det låter så enkelt! Men det är minst sagt en prövning att lära sig hur man slappnar av. Det är en konst. Och alla har vi våra olika sätt. Jag har lärt mig att gå på spa för att varva ner. För någon annan är det tv-spel som gäller. Eller att gå en promenad med musik i lurarna. Det gäller att hitta just det där som får en att slappna av för när man väl lärt sig det är den förmågan guld värt!

Jag älskar att ha ett fartfyllt liv med många bollar i luften. Jag älskar att ge 110 procent i det jag gör. Och jag har börjat älska återhämtningen minst lika mycket. För den är viktig även om den kan tyckas vara tråkig, precis som mitt yngre jag hade tänkt. Jag har aldrig någonsin värdesatt konsten att koppla av mer än vad jag gör idag. Ett liv i balans är bland det bästa du kan ge dig själv för ditt välbefinnande och mående. Du förtjänar att må bra – unna dig återhämtningen, för det är du värd! Och glöm inte att alla har vi olika sätt att slappna av på. Är inte spa något för dig, kanske en heldag framför en bra serie lockar mer? Eller varför inte försvinna in i en helt ny värld med hjälp av en bok? Det finns inga rätt eller fel – så länge du njuter och kopplar av!

Läs också: Krönika: “Tinder-kille – varför tar du dig friheten att kommentera min kropp?”

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!