Nöje

Lär känna Hedda Stiernstedt – 7 saker du inte visste om skådespelerskan från “Vår tid är nu”!

Är du ett stort fan av “Vår tid är nu”, precis som vi är? I den hyllade SVT-serien får vi inte bara se vackra miljöer och kostymer – vi får också ta del av riktigt bra skådespelare. Hedda Stiernstedt är en av storfavoriterna. 

Hedda-Stiernstedt-var-tid-ar-nuFoto: SVT / IBL

Det kan inte ha undgått någon att det är Hedda Stiernstedt som spelar Nina Löwander i “Vår tid är nu”. Skådespelerskan, som är en av seriens huvudkaraktärer, är också en av de mest uppmärksammade skådespelarna. Men vad mer vet du om Hedda Stiernstedt? Nedan finner du 7 saker om Hedda Stiernstedt som gör att du lär känna henne lite bättre!

 

Hedda Matilda Stiernstedt föddes den 3 december i Stockholm 1987. 

 

Hon har medverkat i totalt 14 filmer och serier, där hon spelat allt från mördare i “Wallander” till modebloggare i “Portkod 1321”.

 

Hon vann en Kristall år 2018 för Sveriges bästa kvinnliga skådespelare i en tv-produktion, vilket rörde hennes motspelare i “Vår tid är nu”, Charlie Gustafsson (Calle), till tårar. 

 

När Hedda gick i 8:an på Abrahamsbergsskolan i Bromma i Stockholm blev det bråk om tjejernas klädsel, då föräldrarna fick veta att skolan inte ville att de kvinnliga eleverna skulle bära korta kjolar, linnen, magtröjor eller synliga piercings. De var även tvungna att ha uppsatt hår och fick inte bära smink. Detta gjorde de unga tjejerna på skolan rasande och de kände sig könsdiskriminerade. En av dem som gjorde sin röst hörd var den då 13-åriga Hedda Stiernstedt, som hade på sig en t-shirt med texten “Onanist – javisst”. Hon berättade att den biträdande rektorn flera gånger uppmanat Hedda att hon ”borde ta på sig mer kläder”.

dn-hedda-stiernstedtFoto: Sofia Ekström i DN

 

Hedda gjorde en tidig bokdebut vid 15-års ålder, då Karolina Ramstedt som skulle ge ut antologin ”De missanpassade” bad Hedda Stiernstedt att skriva ett avsnitt. Heddas avsnitt handlade om bråket på hennes skola som uppstod när skolledningen hade synpunkter på hur korta kjolar och hur små linnen tjejerna på skulle få ha på sig på skoltid.

 

Heddas pojkvän är den 23-årige rapparen och regissören Alexis Weak, egentligen Alexis Almström. År 2010 hade han en hit med låten ”112”, och i musikvideon kan vi se en 22-årig Hedda Stiernstedt i en rosa och vit djurdräkt.

 

Hon har inte bara medverkat i pojkvännens musikvideo – hon spelar också rånare i Aviiis musikvideo till låten “Addicted to you”.

 

Källa: Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!