Nöje

Lashana Lynch blir första kvinnan som agent 007 i nya James Bond-filmen

Det har länge spekulerats om vem som ska ta över rollen som agent 007 i James Bond-filmerna. Nu är det officiellt att nya agent 007 bryter barriärer på fler sätt än ett – Lashana Lynch har nämligen bekräftat att hon tar över titeln som 007 i kommande Bond-filmen “No Time to Die”.

Foto: Alamy

Filmerna om James Bond, med kodnamnet agent 007, har inte alltid varit kända för att ha en normbrytande och nytänkande människosyn, särskilt när det kommer till kvinnor. Det kommer förhoppningsvis att förändras nu – nyligen bekräftade nämligen skådespelaren Lashana Lynch att hennes rollkaraktär Nomi tar över Bonds 007-titel i den kommande filmen “No Time to Die”. Tidigare har du bland annat kunnat se skådespelaren i filmen “Captain Marvel” och serier som “Still Star-Crossed” och “Brotherhood”.

Det råder dock viss förvirring kring vad hennes roll verkligen är. Screenrant förtydligar att Daniel Craigs rollfigur James Bond finns kvar i den nya filmen, men att han är pensionerad. När han återvänder till MI6 upptäcker han att Lashana Lynch karaktär har tagit över hans 007-agentnummer.

I en nyligen publicerad intervju med Harper’s Bazaar säger Lashana Lynch att hon var orolig över att “försvinna” bakom en manlig karaktär, något som förändrades när hon insåg att regissören Cary Joji Fukunaga och producenten Barbara Broccolis var på samma sida som hon. De har tidigare sagt att det var viktigt för dem att skapa kvinnliga karaktärer med mer djup i den här filmen, något som bland annat gjorde att de tog in prisbelönade “Fleabag”-skaparen Phoebe Waller-Bridge i arbetet med manuset.

– En karaktär som är för slätstruken, en statisk roll? Det går emot allt jag står för. Jag ville inte slösa bort en möjlighet när det gäller vad Nomi skulle kunna representera. Jag letade efter minst ett tillfälle i manuset när den svarta publiken skulle nicka, sucka över verkligheten men vara nöjda över att se deras eget liv respesenteras. I alla projekt jag är med i, oavsett budget eller genre, måste de svarta erfarenheterna som jag presenterar vara 100 procent autentiska, säger Lashana Lynch i intervjun med Harper’s Bazaar.

Sedan tidigare står det klart att “No Time to Die” är Daniel Craigs sista film som James Bond, och det återstår alltså att se vem som tar över hans roll – om det blir en ny manlig skådespelare som James Bond, eller om vi kanske får följa den nya agent 007 istället? Vi hoppas i alla fall på det sistnämnda!

Se trailern för filmen, som beräknas släppas i april 2021, här:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

All I know is my birthday month is about to be litty! @007

Ett inlägg delat av Lashana Lynch (@lashanalynch)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!