Lättlagade asiatiska vårrullar med jordnötssås
Ta fredagstacosen till en ny nivå med dessa asiatiska vårrullar som du gör med det vietnamesiska rispappret bánh trang. Enkelt och jättegott!
Det enda du behöver göra är att fylla ett blött rispapper med ris, broccoli, chili, spetskål, paprika, rödlök, basilika och hemmagjord jordnötssås. Du hittar hela receptet nedan!
Asiatiska vårrullar
Du behöver:
Rispapper
Ris
Broccoli
Chili
Spetskål
Paprika
Rödlök
Basilika
Lime
Rostade sesamfrön
Olivolja
Salt
Jordnötssås
0,5 dl sweetchili sås
0,5 dl vatten
3 msk jordnötssmör
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
Gör så här:
Börja med att sätta på riset.
Under tiden det kokar upp: strimla spetskål, paprika, och rödlök.
Skär broccolin i mindre bitar. Pressa över en lime och rostade sesamfrön, salt och olivolja och massera in i broccolin så den blir mjukare och tar smak.
Mixa snabbt ihop jordnötssåsen – det blir krämigt och gott i vårrullen.
När riset, såsen och allt annat är färdigt – ställ fram på bordet, och glöm inte heller färsk chili och basilika.
Ta ett rispapper i taget och blöt det i cirka 3 sekunder. Lägg på en tallrik och fyll med ingredienserna.
Fotograf: Unsplash