Nöje

Lee Christiernssons hälsning till Tone Sekelius: “Vill tacka dig”

För två år sedan kom Tone Sekelius ut som transperson, något som inte endast fick en stor påverkan på hennes eget liv utan även inspirerade många andra. I Efter fem berättar Sekelius om hur det var att komma ut – och får en fin hälsning från Lee Christiernsson.

Foto: TV4

Under tisdagen gästade Tone Sekelius TV4:s Efter fem där hon diskuterade hur det var att komma ut som transperson för två år sedan samt hur hennes liv ser ut idag.

Tone Sekelius om att komma ut: “Kände mig omfamnad”

“Det känns som att jag har varit ute i hela mitt liv, samtidigt som det känns som att det hände igår. De här två åren har flugit förbi och jag är bara glad och stolt över att vara där jag är idag. Det känns som att när jag kom ut så satte livet igång, för innan det var det så mycket övertänk, ångest, panik. Man kände sig liksom fast i ett och samma spår i livet”, berättar Tone i Efter fem.

Sekelius kom ut dels i en video på sin YouTube-kanal, dels genom dokumentären Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone på Discovery+.

Så fort Tone publicerat videon loggade hon ut från sina sociala medier. Hon ville umgås med sina vänner och njuta av ögonblicket istället för att se folks reaktioner.

När hon väl gick online igen visade det sig att reaktionerna på nyheten var överväldigande positiva:

“Det var så upplyftande och så mycket kärlek. Jag kände mig bara så omfamnad”, säger hon.

Lee Christiernssons hälsning till Tone Sekelius: “Vill tacka dig”

Sekelius har inte endast varit en källa till inspiration för många, hon har även använt sin plattform för att ge praktiska råd gällande hur transpersoner kan börja sin transition.

En av de som fått användning av dessa tips är Lee Christiernsson, som kom ut som transperson i QX februarinummer. I Efter fem skickar Christiernsson en videohälsning till Sekelius för att tacka henne för de olika sätt hon har hjälpt andra transpersoner:

“Jag vill tacka dig för att du har delat din transition på ett förträffligt och modigt och öppet sätt. Jag, bland annat, fick ju tipset av dig genom din blogg var jag kunde köpa medicin till exempel för att kunna fortsätta min transition på ett säkert och bra sätt. Och så vet jag att du har inspirerat och hjälpt så många andra människor på vägen”, säger Lee.

Sekelius reagerar med förtjusning på meddelandet.

“Vad fint det här är! Jag läste faktiskt Lees intervju och såg det här och det gjorde mig så himla glad. Det här är ju bara svart på vitt att historier måste få höras. Jag blev så glad när hon också kom ut och att hon får leva sitt fulla liv. Jag vet hur stor den känslan är, när det väl släpper, när man väl får komma ut. Jag har redan levt så här väldigt länge men att få berätta det för andra blir en så stor lättnad i livet. Jag är så glad att hon är det hon är idag.”

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!