Nöje

Linn Herbertsson: “Min historia bakom #Metoo börjar i trappan till Sturecompaniet”

Under de senaste dagarna har hashtaggen #Metoo spridits som en löpeld på nätet. Historier har delats av modiga kvinnor som på något sätt varit med om sexuella trakasserier. En av dem är Metro Modes bloggare Linn Herbertsson som öppnat upp om en händelse hon tidigare inte reflekterat över som övergrepp – men som hon nu förstår var just det. 

“Min historia börjar i trappan upp till Sturecompaniet, en nattklubb här i Stockholm, där jag har varit fler gånger än jag kan räkna. Det var precis när jag hade flyttat till Stockholm som vi stod i kön för att komma upp till V, mitt ex och dåvarande pojkvän stod framför mig och pratade med vakten samtidigt som han höll i min hand och jag hamnade en halvmeter bakom honom. Helt plötsligt känner jag hur jag får ett finger upp mellan benen (för att förtydliga: alltså upp och in i mig) och jag står och tittar på min pojkvän så jag inser direkt att det inte är han (han skulle dessutom aldrig göra så) utan det måste vara någon annan. Allting gick så snabbt och när jag vände mig om såg jag hur en kort, mörkhårig kille trängde sig ut och bort från folkmassan.”

Linn skriver att hennes dåvarande pojkvän inte märkte någonting och att hon hade svårt att förklara det sjuka som just hänt, då allt gick så snabbt. “Jag minns hur jag försökte skaka av mig känslan av det som hade hänt men det tog ett tag innan chocken la sig.”

Här hittar du hela inlägget med Linns egna ord om den omskakade händelsen >> 

Foto & källa: Linn Herbertsson 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!