Nöje

Lykke Li anordnar festival – med enbart kvinnliga artister

I veckan kom nyheten att artisten Lykke Li arrangerar en ny festival – Yola Fest. Men till skillnad från många andra festivaler har Yola Fest inga män på sin line-up.

lykke-li-yola-festFoto: TT

Artisten Lykke Li att hon står bakom en ny festival vid namn Yola Fest. Men festivalens line-up ser inte ut som på många andra festivaler – på Yola Fest kommer nämligen endast kvinnliga musiker att uppträda. Festivalen, som är en hyllning till konsten, kulturen och musiken skapad av kvinnor, arrangeras under en heldag i Los Angeles den 8 juni i år.

Förutom Lykke Li själv, kommer artister som Courtney Love, Cat Power och Charlie XCX att uppträda på festivalscenen. En del av biljettintäkterna kommer att gå till ett center för kvinnor i Los Angeles.

Förutom den kommande festivalen Yola Fest så finns det andra exempel på kvinnodominerande festivaler. Förra året arrangerades Statement Festival i Göteborg, en mansfri festival som mötte mycket uppskattning, men också en hel del kritik då den ansågs diskriminerande då den var just mansfri. I år anordnas Öland Roots, en reggaefestival som precis som Yola Fest endast har kvinnliga akter.

Källa: Svt

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!