Nöje

Magisk paj med rödbetor, spenat och ädelost

Paj hör en lyckad buffé eller brunch till tycker jag eftersom det passar till allt! Här bjuder vi på Cassandras recept på denna magiska paj med rödbetor, spenat och ädelost.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vattenFyllning:
400 g rödbetor
10 cm purjolök
100 g bladspenat
50 g ädelost

Äggstanning:
4 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skala och riv rödbetorna på den grova delen av ett rivjärn. Strimla purjolöken och smula sönder ädelosten i mindre bitar. Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt hälften av ädelosten samt rödbetor, purjolök och spenat i äggstanningen.

Fördela fyllningen i formen. Toppa med resten av ädelosten. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda pajen i 30 minuter tills den fått fin färg.

Läs även: Bjud in till storslagen Påskbuffé – 6 goda recept.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!