Magisk paj med rödbetor, spenat och ädelost

Publicerad den 22 mars 2021 av Metro Mode

Paj hör en lyckad buffé eller brunch till tycker jag eftersom det passar till allt! Här bjuder vi på Cassandras recept på denna magiska paj med rödbetor, spenat och ädelost.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vattenFyllning:
400 g rödbetor
10 cm purjolök
100 g bladspenat
50 g ädelost

Äggstanning:
4 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skala och riv rödbetorna på den grova delen av ett rivjärn. Strimla purjolöken och smula sönder ädelosten i mindre bitar. Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt hälften av ädelosten samt rödbetor, purjolök och spenat i äggstanningen.

Fördela fyllningen i formen. Toppa med resten av ädelosten. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda pajen i 30 minuter tills den fått fin färg.

Läs även: Bjud in till storslagen Påskbuffé – 6 goda recept.

Mer från Metro Mode

  1. Bryana Bongolan vittnar om skrämmande incidenter i Diddy-rättegången

  2. Sarah Jessica Parker äger alla kläder från Sex and the City – och här är varför det är så ikoniskt

  3. Yolanda Hadid och Joseph Jingoli bryter förlovningen efter 6 år tillsammans

  4. Jonna Lundell fick blodförgiftning av sår på örat

  5. Bianca Ingrosso om misstänkte stalkern: "Manipulerade mig"

  6. Sommarpratare 2025 - Här är hela listan för Sommar i P1

  7. Glinda och Elphaba är tillbaka! Se första trailern för Wicked: For Good