Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Metro Mode-Vilma: 5 saker jag gör hemma under coronatider

Just nu tillbringar många av oss mer tid hemma än vanligt – något som kräver nytänk och kreativitet för att hålla oss stimulerade. Metro Modes redaktör Vilma delar nedan med sig av sina fem bästa tips på saker att göra hemma.

Foto: Instagram @thestylestalkercom  / @artndeco.world

1. Öva på att måla – abstrakt och konkret

Foto: Unsplash

Jag har alltid drömt om att vara en person som har en ateljé där jag sitter och målar abstrakt konst, precis som i filmerna. Och även om det inte riktigt är samma sak att sitta vid köksbordet i min lilla lägenhet i Stockholm, så finns det ändå något charmigt med att börja öva och testa sig fram. Har du en liknande dröm? Köp hem lite penslar, färg och papper och sätt igång. Det finns mängder av tutorials på Youtube för nybörjare.

2. Boosta och ta extra hand om din hud

Jobbar du hemifrån, eller har extra mycket tid över på kvällarna är nu ett perfekt tillfälle att lägga extra kärlek på din hud. Testa någon ny fuktmask som ger magiskt glow, skrubba huden och exfoliera. Kanske vill du passa på att beställa hem en ny favorit, här hittar du mina favoriter som alltid gör underverk.

Fuktgivande och reparerande nattmask, Laneige. Pris: 160 kr, köp här.

Uppiggande facemist, Mario Badescu. Pris: 105 kr, köp här.

Foaming Cleanser, Ole Henriksen. Pris: 395 kr, köp här.

Glow Oil, Youth To The People. Pris: 470 kr, köp här.

3. Ring vänner/familj på Facetime 

Foto: @thestylestalkercom / Unsplash

Det är just nu inte lika enkelt att träffa dina nära och kära och här får vi samtidigt tacka tekniken lite extra. Visst är det mysigt att ringa, men varför inte alltid slå på facetime och interagera tillsammans? Jag har tidigare inte gjort det så ofta men känner nu hur mycket mer det ger till samtalet.

4. Läs böcker!

Foto: @thestylestalkercom

Ofta känns det som att det inte riktigt finns tid för att slappna av och sjunka in i böckernas värld. Men nu finns det verkligen det, fundera på vilken genre och författare du vill läsa och klicka hem en ny favorit. Här är tre böcker som är påväg hem till mig!

Resten av allt är vårt – Emma Hamberg. Pris: 47 kr, köp här.

Jag for ner till bron – Karin Smirnoff. Pris: 192 kr, köp här.

Rich Boy – Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Pris: 59 kr, köp här.

5. Rensa ur garderoben och sälj

Foto: @thestylestalkercom

Något som hänger över mångas axlar är just att ta tag i att rensa garderoben och sälja kläder som inte längre används. Nu när vi spenderar extra mycket tid hemma finns det inga ursäkter – och ditt framtida jag kommer tacka dig. Ös ut alla dina plagg på golvet, och gå igenom dem ett i taget. Lägg i högar med “släng” “ner i källaren” och “sälj/skänk”. Jag gjorde det i veckan och gud vad skönt det känns.

Läs även: “Metro Mode-Cecilia: 5 saker du kan roa dig själv med hemma i coronatider”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!