Nöje

Metro Modes Fanny Ekstrand skriver manus till svenska Skam: “Det är otroligt spännande”

Tidigare i veckan skrev vi om nya ungdomsserien Eagles, den svenska versionen av succén Skam, och nu är det officiellt att en av manusförfattarna är ingen mindre än vår grymma bloggare Fanny Ekstrand. Vi passade på att ställa några frågor till Fanny om hennes nya spännande uppdrag!

Foto: NRK & Instagram/@fannyekstrand

Stort grattis Fanny! Hur känns det här?
– Jag har alltid varit skrivande och drömmen har någonstans alltid varit film och manus. Så att nu få skriva en serie om ungdomar för ungdomar känns helt fantastiskt. 

Serien kallas “Sveriges Skam” – berätta om idén!
– Serien heter Eagles och skapas på uppdrag av SVT.  Den handlar om ett gäng tonåringar i gymnasieåldern i en svensk hockeystad och om deras drömmar, vänskap, kärlek och rivalitet. Men den handlar även om hur man i en småstad nästan tvingas in i sina föräldrars fotspår. Det är en originalserie med idé från Stefan Lindén.

Hur går jobbet till och när ska det vara färdigt?
– Vi är tre författare, jag, Michaela Hamilton och Anton Nyberg som har jobbat och jobbar med manus tillsammans med producent Stefan Lindén. Där jobbar vi både i grupp och individuellt. Det är fantastiskt kreativt och otroligt spännande. Inspelning är planerad till sen sommar tidig höst. 

Har du gjort något jobb som liknar det här?
– Jag har aldrig gjort något liknande innan. Jag har skrivit mycket och varit delaktig i andra projekt inom samma område men aldrig haft ett ansvar som jag har nu. Vilket såklart känns alldeles underbart. 

Kommer vi få följa processen i din blogg?
– När vi är närmare premiär kommer jag att dela med mig av resan med Eagles i min blogg. 

Läs också: Lystring alla Skam-älskare: nu kan du få en roll i svenska versionen av Skam

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!