Nöje

Metro Modes nya bloggare Cassandra Klatzkow: ”Jag hade bara fokus på att sluta svälta”

Den grymma kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow var nominerad till Årets lifestyle på årets Guldtuben-gala och nu börjar hon blogga hos Metro Mode! Här berättar hon om hur hon i kampen mot samhällets normer och sina egna demoner omedvetet kom att inspirera tusentals människor via sin Instagram. Hon berättar också om vad som står högst upp på hennes bucketlist och delar med sig av vad vi kommer få läsa om i bloggen.

Foto: Cassandra Klatzkow

Berätta, vem är Cassandra? 
Jag är väldigt mycket, både i vad jag gör och i personlighet. Mina dagar fylls av att jag driver ett kroppsaktivistiskt konto på Instagram, jobbar med marknadsföring, jobbar som sångerska, sjunger i Tensta Gospel Choir och jobbar som modell. Jag lever för mitt sociala liv, har många nära vänner som jag älskar och inspireras av och jag tränar styrketräning med ett fantastiskt gäng tjejer flera dagar i veckan. Utöver det älskar jag att äta god mat och laga mat med vänner, möblera om och piffa i mitt hem, hitta ny musik, mode och skönhet.

Vad kommer läsarna kunna få ta del av i din blogg?
Exakt allt det där! En kompott av kroppsaktivism och positivism, kläder, skönhet, musik, inredning, träning, mat, vänner och livet.

Hur startade ditt engagemang för att inspirera andra inom kroppsaktivism?
Det började som en egen resa. Jag hade ingen tanke om att det skulle hjälpa andra utan jag hade bara fokus på att sluta svälta, hetsträna och må skit över hur jag såg ut. Jag började en kamp mot samhällets utseendekrav och normer och en kamp mot mina egna demoner. På vägen insåg jag att det verkligen inspirerade och då förstod jag hur viktigt det här är – inte bara för mig! Det är så sjukt mäktigt.

Foto: Cassandra Klatzkow

Har du något tips till den som har svårt att älska sin egen kropp?
En av de första sakerna jag gjorde var att börja med affirmationer. Helt enkelt säga snälla saker till mig själv i spegeln. Det kändes flummigt till en början men märkte snabbt att det gjorde skillnad. Skrev även ner saker jag gillar med mig själv varje kväll innan jag skulle sova. Sen tog jag upp de där anteckningarna när självkänslan sviktade.

Vad står högst upp på din bucketlist just nu? 
Att jobba mer med musik, att börja skriva själv och att bli frisk från min utmattning.

Vad drivs du av?
Stor fråga. Jag drivs av drömmen om frihet och längtan efter lycka tror jag.

När mår du mindre bra?
Jag har två kroniska sjukdomar – fibromyalgi och endometrios. Detta påverkar mig varje dag. Jag har ont varenda dag och lider av kronisk trötthet. Ibland kraschar jag totalt och sover i ett dygn. Då mår jag som allra sämst…

Fortsätt fylla i meningen ”Den här egenskapen är jag väldigt stolt över…” 
Att jag har ett sjukt driv och sällan ger upp.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!