Nöje

Mia Skäringers kritiska brev till Acne: “Anorektiskt ihop med bylsiga kläder – är det 2018?”

Skådespelerskan Mia Skäringer har tidigare hyllats för sina starka inlägg i sociala medier om bland annat psykisk ohälsa och utmattningsdepression. Nu har hon återigen publicerat en text som snabbt väckt stor uppmärksamhet – den här gången till klädmärket Acne om deras val av modeller.

Foto: Instagram/@miaskaringerlazar & Acne

“Hej! Vet inte vem av er vi ska vända oss till. Ni kan säkert slussa oss vidare till rätt person”. Så inleder Mia Skäringer det mejl som hon och poddkollegan Anna Mannheimer skickat till klädmärket Acne, där de båda brukar handla kläder till sig själva och sina tonårsdöttrar. Mia har publicerat hela mejlet på sin Instagram, med starkt kritiska ord om de modeller och bildkompositioner hon möttes av vid sitt senaste besök i märkest webbutik:

“Flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är de 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i en slags håglös ‘knarklook’. Jag undrar om ni är medvetna om vilka signaler ni sänder”, skriver Mia som även konstaterar att “modebranschen tror den ligger före sin tid men sanningen är att den är jävligt långt efter”.

Hon fortsätter:

“Modellerna strålar varken ut styrka, coolhet eller livsenergi. De ser bleka, undernärda och olyckliga ut”. Dessutom som kläderna för stora ut, som det är så det ska vara. Anorektiskt ihop med bylsiga kläder. Är det 2018 och den kvinnliga framtiden?”

Redan under de första timmarna efter publicering har inlägget fått över 16 000 gilla-markeringar och drygt 700 kommentarer. Läs hela mejlet på Mias Instagramkonto @miaskaringerlazar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!