Hälsa

Mia Skäringer öppnar upp sig om sin utmattning i ”En sång för alla dom som brann upp”

Inspelningen av “Ack, Värmland” är uppskjuten och Mia skäringer kommer inte längre att medverka i ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Anledningen kallas utmattningsdepression och den sjukdomen sätter Mia ord på som inte lämnar någon oberörd i text publicerad på Facebook. 

Mia-skaringer-utmattad

I texten skriver Mia om hur det går till när ”automatiken dör och en lämnas helt tom inuti.” Så tom att minsta uppgift blir som ett berg att bestiga och tårarna inte vill sluta rinna. Inlägget med rubriken ”En sång för alla dom som brann upp” har i skrivande stund delats över 6500 tusen gånger och fått över 27 000 personer att interagera.

Texten får oss inte bara att förstå utan även att stanna upp, tänka till och förhoppningsvis försöka varva ner – på riktigt.

”Det kommer en dag i hennes liv då hon inte förmår bedra sig själv längre. En sällsam gråt utan ände. En dag utan slöjor. Då solen lyser igenom märg och ben, då regnet smattrar mot hjärtat. Varje droppe så tung att köttet dallrar och jorden skälver. Nollpunkten. Ansikte som grimaserar i invanda förväntade uttryck. Inuti tomhet. Inuti panik. Som att gå på rutin. Säga det som förväntas. Flina utan ögon. Det finns ingen hellre stans hon vill vara men här står hon inte ut. Hon håller på att utplåna sig själv. I drivor av snö”.

Här hittar du hela inlägget av Skäringer. 

Foto & källa: Facebook

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!